3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yurttan kaçan kızlara tuzak

Yetiştirme yurdundan kaçan 14 yaşındaki iki kız, uyuşturucu satıcılarının eline düştü.

Jandarma, ihbar üzerine Esenyurt’ta bir eve yaptığı baskında kızları iki uyuşturucu satıcısının yatağında yakaladı.

Aileleri tarafından bebekken terk edilen P.A. ile D.B., hayatları boyunca hep yetiştirme yurtlarında kaldılar. İki genç kız, iki ay önce, kaldıkları yurttan kaçtılar. İlk günlerinde, ceplerindeki birkaç yüz lira ile Taksim’deki barları dolaştılar. Paraları bitince, P.A., Esenyurt’ta bir tekstil atölyesinde işe girdi.

İhbar ve operasyon

İddiaya göre, aynı atölyede çalışan 25 yaşındaki Mine Öztürk, yurttan kaçtığını öğrendiği P.A ile arkadaşı D.B.’ye evinin kapılarını açtı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen hafta, uyuşturucu satıldığı ve fuhuş yapıldığı ihbarları üzerine Esenyurt’ta Mine Öztürk’e ait eve operasyon düzenledi.

Polisler kapıyı kırıp eve girdiğinde, P.A. ile D.B., uyuşturucu satıcısı olduğu öne sürülen İbrahim Yiğit ve Vedat Sarıhan ile aynı yatakta bulundu. Evde yapılan aramada dört paket, İbrahim Yiğit ile Vedat Sarıhan’ın evlerinde de 98 paket 50’şer gramlık esrar ile birlikte ruhsatsız silah ele geçirildi.

Kızlar yurda teslim edildi

Uyuşturucu satıcılığı ve çocuk istismarı suçlarından Büyükçekmece Adliyesi’nde mahkemeye çıkartılan Mine Öztürk, İbrahim Yiğit ve Vedat Sarıhan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık kararı ile muayeneye gönderilen P.A. ile D.B.’nin, bakire olmadıkları tespit edildi. Küçük kızlar yurda teslim edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 10:23:28
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 12:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?