20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yüzbinlere art niyetliler de katıldı

İstanbul’da Nevruz için Kazlıçeşme Meydanı’nda toplanan yüz binlerce kişi kutlamaların ardından dağıldı.

Kutlamalar sırasında polisle tartışan ve terörist başı Öcalan’ın posterlerini taşıyan toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Saat 10.00’dan itibaren Zeytinburnu Kazlıçeşme’de toplanan DEHAP, EMEP, KESK ve DİSK gibi çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık yüz bin kişi, Nevruz kutlamalarının ardından dağıldı.

Yoğun izdihamın yaşandığı Kazlıçeşme Meydanı’nda Kürtçe ve Türkçe olarak bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Kutlamalarda, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan bir konuşma yaptı. Kalabalığa seslenen Bakırhan’ın, terörist başı Öcalan için "Sayın Öcalan" tabirini kullanması dikkat çekti. Platforma çıkmak isteyen kalabalık izdiham oluşturdu. İzdiham nedeniyle birçok kadın ve çocuk ezilme tehlikesi ve baygınlık geçirdi.

Kazlıçeşme Meydanı polis barikatlarıyla kapatıldı. Kutlama alanına çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Çatılar, polis helikopterleriyle sürekli olarak havadan kontrol edildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği çatısından miting alanını izledi.

Miting sırasında herhangi bir olay yaşanmazken, polisle tartışan ve terörist başı Öcalan’ın posterlerini taşıyan toplam 8 kişi gözaltına alındı. Meydanı dolduran yüz binlerce kişi, kutlamanın ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 04:02:29
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 04:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?