30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

‘Yüzde 50 oyla fark atarım...’

Arnavutköy, Bolluca, Hadımköy ve Bahçeşehir’de seçim çalışmalarını sürdürdü. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Topbaş “O daha projelerini açıklayacak. Biz projelerimizi hayata geçirdik. İşlerimizi bitirmeye devam ediyoruz. İş yapıyoruz, birileri laf üretiyor. Aramızdaki fark bu. Onlar daha açıklayacak. ’Yapacağız’diyecekler. Cek-cakla konuşacaklar. Bizler yaptık, bitirdik, devam ediyoruz. İşlerimiz bizim zaten ortada” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, “Seçimde yüzde kaç oy öngörüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Ciddi bir oran herhalde. Geçen dönemin üstüne çıkar. Fark yapar, bayağı çıkar. Zannediyorum yüzde 50’leri geçer. Öyle tahmin ediyorum. Anket yaptırmıyorum ama insanlarla olan temasımda yıllarca siyasette bulunmuş birisi olarak, bunu hissediyorum. İnsanların o bakışlarında, sempatilerinde ve tavırlarında insan bunu hissediyor. 29 Mart sabahı sandığa gittiğinizde herkesin ibret alacağı, diğer siyasi partilerin de kendilerine geleceği bir sonuç bekliyorum” dedi.

Metrobüs beğeniliyor

Topbaş, bir gazetecinin, “Kadıköy Belediye Başkanı ’O kalabalık Kadıköylüler değildi. Kadıköylüler metrobüsü çok da beğenmedi’diye bir açıklama yaptı” demesi üzerine, metrobüsün 750 bin, belki bir milyon insan tarafından kullanılacağını belirterek, “Demek ki beğeniliyor. Medyamızın birçoğu da yolcularla birtakım röportajlar yaptı. Onlar da medyadan yansıdı. Kararları İstanbullular veriyor. Öyle, bir kişinin, iki kişinin konuşması bir şeyi ifade etmez. Özellikle akşam köprüden karşıya geçişlerde ciddi bir talep var. Çok ciddi anlamda bir ekonomik tasarruf sağlıyoruz. Çevre açısından da önemli bir adım olarak görüyorum” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 00:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?