30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Yüzen Okul' İstanbul'da

Kanada'da lise ve üniversite öğrencilerine mavi sularda eğitim imkanı sunan West Island College'nin, “yüzen okul” olarak adlandırılan gemisi Concordia, sabah saatlerinde İstanbul'a geldi.

Ataköy Marina'ya 48 öğrenci ve Kanada'nın en iyi 6 okulunun temsilcisi ile gelen Concordia'nın öğrencilerinden 17 yaşındaki Samantha Guiltner, “Farklı kültürleri ve insanları görüyoruz. Burada sıkı bir dostluk ediniyoruz. Okyanusta bulunduğumuz sırada en çok güneşin doğuşunu ve batışını izlemeyi seviyorum” dedi. Kanada Eğitim Merkezi Türkiye Sorumlusu Köksal Ekinci de “Öğrenciler bir sömestre boyunca bu teknede eğitim alıyorlar. Bu onların kişisel gelişimlerine katkı da bulunurken aynı zamanda da farklı kültürleri tanımasını sağlıyorlar” diye konuştu. Ekinci, bir Türk öğrencinin okula başvurup kabul edildiğini ve gelecek yıl yüzen okulda eğitim göreceğini söyledi.

Atlantik kıyısındaki Nova Scotia eyaletinin West Island College'nin öğrencileri yüzen okulları Concordia İstanbul'a, 207 yıllık Saint Mary’s University'nin temsilcilerini de beraberinde getirdi. Öğrenciler gemide normal eğitimlerinin yanısıra isterlerse denizcilik ile ilgili eğitimler de alıyorlar. Geminin temizliği ve yemek işleri de öğrenciler tarafından gideriliyor. Öğrenciler 4 ay boyunca açık denizlerde bir yandan seyahat ederken, diğer yandan da eğitim alıyor. Yaklaşık 2,5 aydır gemide bulunduğunu söyleyen 18 yaşındaki Kanadalı öğrenci Sean Edmunds,“7 gün 24 saat gemide hep beraberiz. Burada dayanışmayı öğreniyoruz. Grup çalışmaları yapıyoruz. Ders işlerken kafanızı kitaptan kaldırarak dışarıya baktığınızda mavi suları görmek size ayrı bir mutluluk veriyor” dedi. İstanbul'a gelmeden önce İrlanda, Portekiz, Fransa ve Malta'ya uğrayan yüzen okul daha sonra Tunus, Fas ve Senegal'e gidecek. Öğrenciler gittikleri yerlerde düzenlenen gezi programlarıyla ülkelerin kültürlerini de tanıma fırsatı bulacak ve düzenlenen sosyal etkinliklere katkıda bulunacaklar.

BİR DÖNEM EĞİTİM 30 BİN KANADA DOLARI

Concordia 1984 yılından bu yana mavi sularda lise ve üniversite öğrencilerine eğitim fırsatı sunuyor. Kanada'ya eğitim almak için her yıl bin 500 öğrenci gidiyor. Concordia'nın uzunluğu 58,5, genişliği ise 9,44 metre. 48 öğrencinin eğitim gördüğü Concordia'da beş öğretmen, bir direktör ile sağlık, temizlik ve mühendislik hizmetleri veren personel de bulunuyor. Concordia'da bir dönem (4 ay) eğitim almanın bedeli ise, 30 bin Kanada Doları.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 15:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?