30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Yüzüm Umuttur' projesi Taksim'de

Türkiye'de faaliyete geçtiği günden bu yana eğitim projelerine destek veren Samsung, bu paralelde yeni bir soluk olan "Yüzüm Umuttur" projesi ile yeni bir sayfa açıyor.


Samsung Electronics Türkiye'nin kurumsal desteği kapsamında TOÇEV ile ortaklaşa hayata geçirilen "Yüzüm Umuttur" sergisi, 28 Nisan 2009 günü düzenlenen şenlikli törenle Taksim Meydanı'nda açıldı.
Samsung sponsorluğunda onarılmış ve halen onarılmayı bekleyen köy okullarında öğrenim gören çocukların hayalleri, sergi süresince 6 gönüllü fotoğraf sanatçısı; Bennu Gerede, Nihat Odabaşı, Okan Bayülgen, Tahsin Aydoğmuş, Tamer Yılmaz ve Serdar Bilgili'nin objektiflerinden geniş kitlelere aktarılıyor.


Barış Manço Çocuk Korosu'nun bir konserle renklendirdiği, serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOÇEV Başkanı Ebru Uygun, "Yüzüm Umuttur" projesi ile hayal ettiklerinin çok üstüne çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin herhangi bir köyünden geçerken orada "Yaşasın Okulumuz" tabelasını görmenin mutluluğunu yaşamanın anlamını ve değerini vurgulayan Uygun, "Yüzüm Umuttur"un heyecanının, kendilerine olan inanç ve desteğin fotoğraflara yansıdığını anlattı. Farklı gözlerden, çocukların gözlerindekini yansıtabilme ve onların umutlarını halkla paylaşma amacı ile büyük ve başarılı bir fotoğraf ekibi ile yola çıktıklarının altını çizen Uygun, fotoğraflara baktıkça "Kendimizle yüzleştik" değerlendirmesini yaptı.


Serginin kurumsal destekçisi Samsung Electronics Türkiye'nin Genel Müdürü C.S Lee de konuşmasında, dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca kişinin ortak tercihi olan Samsung'un sosyal sorumluluğa verdiği büyük öneme dikkat çekti. Teknolojik gelişimin eğitime ve insan kaynağına verilen önemle pararlel olduğunu hatırlatan C.S Lee, "Samsung Electronics olarak iş dünyasında kaydettiğimiz başarıların topluma karşı sorumluluklarımızı daha da artırdığının bilinciyle eğitime destek vermeyi sürdürüyoruz.

Bu çerçevede TOÇEV ile Kahramanmaraş, Mardin, Kars ve Diyarbakır 'da 4 okulu onararak küçük zihinlerin aydınlanmasına katkıda bulunduk. Bu yıl da Batman'da bir okulun onarımına başladık. Tüm bu çalışmalarımız arasında bizi karşılayan umut dolu, parlak yüzler ise Yüzüm Umuttur'un ilham kaynağı oldu. TOÇEV ile işbirliğimiz sayesinde bugün burada umut dolu yüzlerin umut dolu hikayelerini sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz ve bu parlak yüzler için umut ışığı olmaya devam etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Türkiye'nin ünlü objektiflerinin çektiği fotoğrafları, Zekai Demir'ın küratörlüğünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen sokak sergisi ile geniş kitlelerle buluşturan Yüzüm Umuttur sergisi, 22 Mayıs 2009 kadar açık kalacak.
Bir ay sürecek serginin ardından 6 ünlü fotoğrafçının imzasını taşıyan Yüzüm Umuttur fotoğrafları, Mayıs ayında düzenlenecek özel gala gecesinde yeni okullar yararına satışa sunulacak ve yeni yüzler için umut olacak

Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?