4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zabıta ekiplerinden gıda denetimi

Eminönü Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sirkeci'de tatlı ve şekerleme satan dükkanları denetledi. Zabıta ekipleri eksik gördükleri dükkanlara uyarılarda bulunurken, vatandaşlara ise ambalajsız ve açıkta satılan ürünleri almalarını tavsiye etti. 

Eminönü Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayının üçüncü gününde Sirkeci'de tatlı ve şekerleme satan dükkanlara denetimlerde bulundu. Özellikle Ramazan ayında çok fazla tüketilen tatlı ve şekerleme çeşitleri satan dükkanlara giden zabıta ekipleri, dükkanların sağlıklı koşullarda satış yapıp yapmadıklarını denetledi. İşyerlerinin belgelerini de kontrol eden ekipler, eksik gördükleri noktalarda işyeri sahiplerine uyarılarda bulundu. Ekiplerin özellikle ürünlerin sağlıksız koşullarda dışarıda satılması ve hijyen konusuna dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunduğu gözlendi. 

Bir zabıta görevlisi, denetimlerde dükkanların ilk olarak genel görünüme dikkat ettiklerini belirterek, "Hijyen çok önemli. Ürünlerin hangi şartlarda satıldığı çok önemli. Bölgemizde merdiven altı imalatı bitti. Ufak tefek kaçakları da engelliyoruz" dedi. 

Zabıta ekipleri, vatandaşlara da açıkta satılan ve ambalajı olmayan ürünleri almamaları konusunda uyarılarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:31:32
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 14:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?