4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zabıtadan işyeri denetimleri

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki okul kantinleri ve okul çevrelerinde faaliyet gösteren işyerlerini denetledi. 157 işyerinde denetim yapan ekipler 32 işletme hakkında yasal işlem yaptı. 

Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere gıda ve kırtasiye satışı yapan, Ümraniye'deki 69 adet okul kantinini ve 88 adet, okul çevrelerinde bulunan, büfe, kafeterya, market, çay ocağı, fastfood gibi öğrencilere gıda satışı yapan işyerlerini tek tek denetledi. Zabıta ekipleri, 157 adet işletmeyi kapsamlı bir denetime tabi tutarak, öğrencilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek 32 işletme hakkında yasal işlem yaptı. Denetim yapılan yerlerde ayrıca çalışan personelin önlük kullanımı, tırnak kontrolü, dolap ve diğer araç gereçlerin temizliği, açıkta ürün bulundurmama ve son kullanma tarihi uygunluğu kontrol edildi. Bu yerlerin hijyen şartlarını taşıyıp taşımadığı, satılan gıdaların sağlıklı olup olmadığı, kullanılan malzemelerin sağlık yönünden uygunluğu, çalışanların sağlık karneleri ve portör muayenelerinin bulunup bulunmadığı, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince büyük bir hassasiyet içerisinde incelendi. İşyerlerinin ruhsat kontrolleri de yapılarak, tespit edilen eksikler, ekiplerce resmi olarak kayda geçirildi. Eksikleri tespit edilen işyeri ilgililerine ayrıca gerekli ikaz ve uyarılarda bulunularak, gerekli tedbirlerin alınması sağlandı. 

Söz konusu denetimlerle özellikle çocuk ve gençlerin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek şartların ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu denetimlerin devam edeceğini söyledi. Sağlığın söz konusu olduğu bu tür durumlarda istismar ve ihmallere asla izin vermediklerini hatırlatan Başkan Can, vatandaşların da bu konularda hassas olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?