4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zabıtadan kaçak sucuk denetimi

Maltepe'de bir işyerinde yapılan denetimlerde sağlıksız koşullarda üretilip piyasaya sürülen yüklü miktarda kaçak sucuk ele geçirildi. İşyeri sahibi Ali Kaya, yaklaşık 60 bağ sucuğu kendileri için ürettiklerini ileri sürdü. 

Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan bir ihbar üzerine Zümrütevler Tülin Caddesi üzerinde Erenler Et Ürünleri adlı işyerine giderek denetimlerde bulundu. İşyerinde yapılan denetimlerde sağlıksız koşullarda üretilen markasız, damgasız ve faturasız oldukları tespit edilen yaklaşık 60 adet sucuk bağının bulundurulduğu tespit edildi. Söz konusu sucukları satmadığını ileri süren işyeri sahibi Ali Kaya, "Kendimiz için yapıyoruz, satmıyoruz" diyerek kendisini savundu. Zabıta ekiplerine inandırıcı gelmeyen ifade üzerine iş yeri hakkında sağlıksız gıda satışından işlem başlatıldı. 

Zabıta ekiplerinin işlem başlatması üzerine ifadesini değiştiren Kaya, "Dükkanda mal kalmadığı için alelacele gidip kendim aldım getirdim. O yüzden faturalarını alamadım. İsterseniz faturaları size daha sonra beyan edebilirim" dedi. Ancak buna rağmen zabıta ekipleri sağlıksız gıda satışı nedeniyle işyeri hakkında cezai işlem başlattı. Yapılan detaylı incelemelerde işyerindeki soğuk hava deposunun da yetersiz ve sağlıksız olduğu tespit edildi. 

Bu arada, işyerinin arka kısmında sağa sola gelişi güzel bırakılmış olan sucuklarda gözden kaçmadı. Zabıta ekiplerinin sucukların neden o şekilde tutulduğunun sorulması üzerine Kaya, "Bu sucukları kendim ve ağabeylerim için yapıyorum, satmıyorum" diyerek kendini savundu. Sucukları satmadığını söylemesine rağmen işyerine asılan 'Et ve Sucuk Satışı Yapılır' yazısı dikkat çekti. Ele geçirilen kaçak ve sağlıksız sucuklar daha sonra imha edilmek üzere zabıta ekip araçlarına yüklendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?