30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Zafer Mutlu'nun koleji yıkıldı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun Kemerburgaz'daki koleji, bu sabah belediye ekiplerince yıkıldı. Sabah saatlerinde okula gelen bazı öğretmen ve veliler, gördükleri manzara karşısında şoka girerek gözyaşlarına boğuldu.

Eyüp Belediye Meclisi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun kızı adına kurduğu vakfa ait Kemerburgaz'daki 10 yıllık kolej için yıkım kararı verdi. Bu sabah erken saatlerde kolej arazisine gelen Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, okul binalarını yıktı. Belediye ekiplerinin yerlebir ettiği kolejden geriye sadece Atatürk büstü ayakla kaldı.

Sabah saatlerinde çocuklarının Anadolu Lisesi tercihi ile ilgili danışmak için okula gelen veliler ise gördükleri manzara karşısında şok oldu. Gözyaşlarına boğulan bir veli, "Mağduruz. Okulların başlamasına az bir süre kala okullarımız yıkıldı. Şimdi ne yapacağız. Çok şükür Atatürk büstümüze ve Türk bayrağımıza dokunmamışlar. Bu zihniyeti kınıyorum" diye konuştu.

Kolejin öğretmenlerinden Neriman Erkan da gördüğü manzara karşısında şaşkına dönerek gözyaşlarına boğludu. Uzun süredir bu kolejde öğretmenlik yaptığını söyleyen Erkan, "Şimdi bu velilere ve öğretmenlere ne diyeceğiz. Okul yıkmak hangi zihniyete sığar. Yarın Anadolu liseleri için öğrenciler tercihlerini yapacaklardı. Burası ilim yuvası, ilim yuvası yıkılır mı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?