4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zamansız çöpler ceza olarak dönüyor

Güngören'de belirlenen takvime göre atılmayan çöpler, dünyada ilk kez görülen bir uygulamayla sahiplerine ceza olarak dönüyor. Cadde cadde gezerek çöp torbalarından adres tespit eden ekipler, gününden önce çöp atanlara ceza kesiyor. 

Güngören Belediyesi, temizlik ve çöp toplama hizmetini mahallelere bölerek belirli tarihlere yaydı. Belirlenen takvime uymayarak kural ihlali yapanlara cezai işlem uygulanıyor. Takvime uymayanların tespiti ise dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Belediye bünyesinde kurulan 'zamansız çöpleri araştırma' ekipleri, cadde cadde gezerek gününden önce atılan poşetleri tespit ediyor. Ekipler tarafından büyük bir titizlikle karıştırılan çöp torbalarında; fatura, bilet gibi isim ve adres içeren belgeler aranıyor. Gerekli belgelerin bulunması ve mahalle muhtarının onayının ardından kesilen cezalar kurala uymayan vatandaşların adreslerine gönderiliyor.
 
Uygulama hakkında bilgi veren Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kadir Köktaş, belediye olarak her mahalle için çöp toplama günleri ve saatleri belirlediklerini ifade etti. Takvime göre hareket etmeyenlere cezai işlem uyguladıklarını belirten Köktaş, şimdiye kadar yaklaşık bin 500 kişiye para cezası verildiğini söyledi. Köktaş, "Geçen ay 172 kişiyi tespit ederek ceza kestik. Vatandaşlar uygulamadan memnun. Bu sayede sokaklarımız artık gelişi güzel kirletilemeyecek" dedi. 

Çalışmalardan memnun olan vatandaşlar da uygulamanın yerinde olduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?