4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zehir tacirlerinin evine balyozlu baskın

Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik düzenlenen baskında 150 kişi gözaltına alındı. Polis kamerası ile saniye saniye görüntülenen baskında, polis ekipleri evlerin kapılarını balyozla kırarak içeri girdi. Helikopterin de havadan destek verdiği operasyon sırasında girilen evlerdeki odaların kapılarının, baskında anlarında uyuşturucuları yok ederken zaman kazanmak için çelik kapıdan yapıldığı görüldü.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri gelen ihbarlar üzerine Merkez Mahallesi'ni yaklaşık 1 aylık süre boyunca takibe aldı. Polis kamerası ile de görüntülenen takip sırasında uyuşturucu ticareti yaptığı ve kullandığı düşünülen, aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi takip edildi. Takip sonucunda mahalle sakinlerinden bazılarının uyuşturucu ticareti yaptığını belirleyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Narkotik ekiplerinin de desteği ile operasyon düzenledi. Önceden belirlenen evlere yönelik yaklaşık 100 polisin katıldığı baskınlar polis kamerası ile saniye saniye görüntülenirken, polis ekipleri kapıları balyozla kırarak içeri girdi. Helikopter ile havadan da destek verilen operasyon sırasında, kaçan şahısların belirlenmesi için havadan denetim yapıldı. Evlere yapılan baskınlar sırasında, bazı evlerin odalarının kapılarının da uyuşturucu maddeleri imha ederken zaman kazanmak için çelik kapıdan yapıldığı görüldü. Girilen evlerin bazılarında ise uyuşturucu maddeleri imha etmek için sobaların yakılı halde bekletildiği görüldü.
Yapılan baskınlar sırasında aralarında çocuklarında bulunduğu 150 kişi yakalandı. Operasyonlar sırasında bazı evlerde yapılan aramalarda 4 kilogram Hint keneviri, yaklaşık 600 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden 50'si Asayiş Büro Amirliği'nde işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar arasında 4'kız ve 4'ü erkek 8 çocuğun uyuşturucu kullanmak suçundan adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:21:37
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 16:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?