4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zekeriyaköy'de olaylı yıkım

Sarıyer Zekeriyaköy'de bulunan 10 gecekondu olaylı bir şekilde yıkıldı. 

Yıkım ekipleri, sabahın erken saatlerinde Zerekiyaköy'e geldi. Jandarma da bölgede gerekli tedbirleri aldı. 

Gecekonduların yıkımı sırasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Gecekondu sahiplerinden bir bayan, elindeki kezzapla yıkıma engel olmaya çalıştı. Kezzabı güvenlik güçlerinin üzerine atan bayan, bir astsubayın yüzünden yaralanmasına neden oldu. Hafif şekilde yaralanan astsubayın tedavisi, olay yerinde bekletilen ambulansta yapıldı. 

Yıkım sırasında yaşlı bir adam da, kendini gecekonduya kilitleyerek ekiplere engel olmaya çalıştı. Yıkım ekipleri kapıyı tekmelerle açmaya çalıştı. Şahıs uzun süren çabaların ardından ikna edilerek kapıyı açtı. Gecekondunun boşaltılmasının ardından vatandaşların tepkileri altında yıkım gerçekleştirildi. 

Yaşlı bir çiftin yaşadığı gecekondunun yıkımı sırasında da gerginlik yaşandı. Ev sahipleri, yıkım sırasında jandarma ekiplerine hakaretler yağdırdı. Yıkımın başlamasıyla birlikte fenalık geçiren yaşlı çiftle birlikte torunları da uzun sure gözyaşı döktü.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
safiye solmaz IP: 88.239.83.xxx Tarih : 25.06.2008 08:46:13

O bölgede yapılan yıkım gecekondu yıkımı değildi. insanların kendi tapulu arsaları içindeki evleriydi o evler. zekeriya köy villaları,konakları ve benzer villa siteleri oraları keşfetmeden önce, 20 yılı aşkın zamandır bu evler oradaydı, ve bu süre zarfında da ev olarak vergileri ödenen yapılardı bunlar. Yasalar kimden yana sarıyer belediyesi Reşitpaşadan başlayarak emirgan ve benzer semtlerdeki hazine arazisini gasp eden insanların evlerini yasallaştırırken hiç bir rant beklentisi olmayan ve kendi tapulu arazileerinde hatta zekeriya köyde yaşayan bu insanlara ki içlerinde bunlarada ayrıcalık tanıyarak gücü yettiğine bu yıkımı yapmıştır. Vicdansızca ve bazılarına haber vermeden yapılan bu Yıkımımın sorumlularını önce vicdan sahibi insanların vicdanlarına Sonra da Adaleti adil olan Allah'a şikayet ediyoruz. Bir umit olarak da TC Adaletine