3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Zenginle yoksul arasında köprü

Artık giymediğiniz, gardrobunuzda yer işgal eden giyilebilir haldeki mont, palto, pantolon ve ayakkabılarınızı hemen atmayı düşünmeyin.

Maddi durumu yerinde birçok insan "kim alır ki!" diye düşünerek aslında çok rahat kullanılabilecek eşyalarını ve giysilerini çöpe atabiliyor. Ancak artık bu eşyaları değerlendiren bir kurum var: Bahçelievler Aile Destek Evi (BADE). İstanbul'da zengin ailelerden aldığı yardımları, fakir ailelere ulaştıran kuruluş Bahçelievler Belediyesi himayesinde faaliyet gösteriyor. Kurulalı henüz 4 ay olan merkez, kısa sürede tam bin aileye eşya ve giysi yardımı yapmış.

Ramazan Bayramı'nda yetim çocukları giydiren Aile Destek Evi'nin başkanlığını yapan Havva Bölükbaşı, zengin insanlardan alıp fakir insanlara vererek çok hayırlı bir iş yaptıklarını belirtiyor. Bölükbaşı, Aile Destek Evi'nin kuruluş amacının insanların ihtiyacı olan eşyaları ve kıyafetlerini karşılamak olduğunu ifade ederek, "Merkezimiz, ihtiyacı olan insanları, özellikle yetimlerimizi ve muhtaç durumdaki çocuklarımızı giydirmek, eşya almak, göndermek, buradan ihtiyacı olanlara vermek amacıyla kurulmuş bir yer." diye konuşuyor.

Bölükbaşı, şu ana kadar 500'e yakın üretici firmaya mektup gönderdiklerini; ancak bunlardan henüz çok azından kendilerine cevap geldiğini üzülerek ifade ediyor. Firmaları daha duyarlı olmaya çağıran Bölükbaşı, "Onlara çağrıda bulunuyoruz. Kış geldiği için özellikle çocuk giyimine ve eşyasına çok ihtiyacımız var. Hayırsever firmalarımızdan yardım talep ediyoruz. Bugüne kadar çok ayakkabı dağıttık ama yetişemiyoruz. Yetim çocukları giydiriyoruz. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da giydireceğiz yetim çocukları... Firmalarımız bize sıfır giysiler, ayakkabılar versinler. Çünkü insanlarımız fakir de olsa en iyisine layıklar." diyor.

Evlerinde soba olmayan, eşya olmayan, yiyecek ekmeği içecek suyu olmayan ailelerin varlığından bile habersiz zenginlerin yaşadığına dikkat çeken Bölükbaşı, herkes kendi çevresindeki bir fakirin ihtiyacını giderse tablonun böylesine olumsuz olmayacağını söylüyor. Derneğin başvurduğu firmalar, özellikle büyük firmalar ellerinde kalmış giyecek eşyayı buraya gönderirlerse daha çok fakir aile mutlu olacak. Çocuklar yeni ayakkabılarla bayram edecek. Yetim çocukların yeni giysileriyle, ayakkabılarıyla yüzleri gülecek. Şu ana kadar Aile Destek Evi'ne başvuran herkes yardım almış durumda. 2 yaşındaki çocuk ile 80 yaşındaki bir yaşlı insan bile buradan mutlu bir şekilde ayrılmış.

Gönüllü yardımseverlere kapısı açık olan Aile Destek Evi, her türlü bağışı kabul ediyor. Yapılan yardımlar birebir ailelere teslim ediliyor. (212) 639 32 61 numaralı telefondan Aile Destek Evi'ne yapacağınız yardımı bildiriyorsunuz. Ayrıca http://www.ailedestekevi.com/onlinebagis.php adresine girip internetten de bağış talebinizi iletebiliyorsunuz.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 08:37:12
Güncelleme :8 Aralık 2008 Pazartesi 09:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?