7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Zeytinburnu ve Tarlabaşı’nda kentsel dönüşüm başlıyor...


İstanbul Konseyi (İstanbul Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşbirliği Konseyi) toplantısı, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın da katılımıyla İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Eminönü’nde merkezinde gerçekleştirildi.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım’ın yönettiği toplantıda; MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi, İTO Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yöneticisi de yer aldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul’un coğrafi, tarihi ve kültürel konumunu en iyi şekilde değerlendirerek şehri yeniden bir dünya kenti olarak hazırladıklarını söyledi. Hedeflerinin İstanbul’u bir turizm, fuarcılık, finans, kültür ve sanat merkezi yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, konseye projelerini anlattı. Başta ulaşım olmak üzere, kentsel dönüşüm, kültür, sanat gibi yaşamın her alanına yönelik olarak pekçok projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını ifade eden Mimar Topbaş, İstanbul için planladıkları kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında şunları söyledi;

"İstanbul’daki çarpık yapılaşmaya son vermek için çok sayıda kentsel dönüşüm projemiz var. Çalışmalarımızı deprem dönüşüm ve gecekondu dönüşüm olarak sürdürüyoruz. Bugüne kadar tespit çalışması sürdürülen Zeytinburnu’nda 500 birimde deprem dönüşüm için arkadaşlarıma talimat verdim ve çalışmalara başladık. Ayrıca Tarlabaşı’nın altındaki bölgeyi restore ederek burayı öğrenci yurtlarının, kültür ve sanat merkezlerinin hakim olduğu bir semt haline getireceğiz. Bu çalışmalarımız da başlıyor. Küçükçekmece’de TOKİ ile başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında da yakında kazmayı vuruyoruz. Hedefimiz İstanbul’u yaşanabilir, aydınlık, güvenli bir dünya şehri haline getirmek. Galata Projesi çerçevesinde de burayı turizme açacağız. Proje kapsamında bu bölgede bulunun nargilecileri Süleymaniye’ye taşıyacağız."

Toplantıda konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler de bürokrasiden yakınarak, "Bizim daha çabuk karar alıp daha hızlı davranacak mekanizmalara ihtiyacımız var. Bir tarihi eseri ihya etmek için bürokratik engelleri aşmak için 3 seneye ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

İstanbul’u bir dünya kenti yapmak için bilgi teknolojilerinden mutlaka yararlanılması gerektiğine dikkat çeken Vali Güler, suçun ve suçluların modern bir şekilde takibi için projelere geliştirdiklerini kaydetti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 08:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?