30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Zeytinburnu'nda mülteci operasyonu

Zeytinburnu'nda yasadışı yollardan Avrupa'ya gitmek üzere Türkiye'ye gelen 21 kaçak, geçişlerini organize eden şahısla para konusunda anlaşamayınca yakayı ele verdi.

Kendisinden istenilen 6 bin doları vermeyince insan kaçakçısı tarafından dövülen bir Afgan yaralandı.
Edinilen bilgiye göre yaklaşık 2 ay önce Avrupa'ya gitmek üzere kaçak olarak Türkiye'ye giriş yapan 21 kişi, Zeytinburnu, Çırpıcı Mahallesi, 1. Taşocağı Sokak, 32 numaralı bina da bekledi. Türkiye'ye girişlerini sağlamak için kendilerinden 5 bin dolar para alan şahıs, kaçakları Yunanistan'a geçirmek için de 6 bin dolar istemek üzere söz konusu adrese geldi. Şahısla kaçaklar arasında geçiş fiyatı konusunda anlaşmazlık çıktı. Bazıları Yunanistan'a ulaştırma karşılığı 6 bin doları vermeye razı olurken,
bazıları ise paraları olmadığı için istenilen miktara itiraz etti.

Yaşanan sözlü tartışma sonunda şahısları Avrupa'ya götürecek olan şahıs kaçaklardan birini darp etmeye başladı. Bunun üzerine Afgan uyruklu kaçak, kendisini pencereden dışarıya attı. Yaralı şahsı gören mahalle sakinleri, durumu öğrenince polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, kaçakları barındıkları evde gözaltına aldı. Gözaltına alınan kaçaklar polis araçlarıyla Zeytinburnu Merkez Karakolu'na götürüldü. Polis kaçaklardan ve mahalle sakinlerinden aldığı bilgiler doğrultusunda insan kaçakçılarını aramaya başladı.

Mahalle sakinleri kaçakların yaklaşık 2 aydır, söz konusu adreste yaşadığını öğrendiklerini söyledi. "İki aydır burada kalıyorlarmış ama haberimiz olmadı" diyen mahalle sakinleri, olayı da şöyle anlattı;
"Dışarıda yaralı bir şahıs görünce yardımına gittik. Yarlı Afgan 21 kişinin bu evde kaldığını, Avrupa'ya gitmek için kendilerinden istenilen parayı vermedikleri için kavga çıktığını söyledi."

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 13:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?