3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Zeytinburnu'nun çehresini değiştirecek

Topkapı'da Türkiye'nin en büyük kültür vadilerinden biri adım adım hayata geçiriliyor. Toplam 2 milyon 400 bin metrekarelik alanda kurulan kompleksin 10 projesi tamamlandı, 13'ünün ise yapımı sürüyor..

Zeytinburnu Belediyesi'nin 8 yıl önce temelini attığı Vatan Caddesi'nden başlayıp Zeytinburnu sahiline kadar inen 2 milyon 400 bin metrekarelik alandaki Kültür Vadisi Projesi adım adım hayata geçiriliyor. Hedef projenin 2012'de bitirilmesi.

Vadide, panoramik resim izleme binası, restorasyonu tamamlanmış İstanbul'un en büyük mevlevihanesi olan Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi Camii Külliyesi, Osmanlı evleri, Balıklı Rum Ayazması, Ermeni Kilisesi gibi yapıların yanında Türkiye'nin ilk ve tek tıbbi bitkiler bahçesi, sergi alanları, gösteri izleme yamaçları, oturma ve dinlenme alanları bulunacak.

Aralarında Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi Parkı, panoramik fetih resim galerisinin de bulunduğu 10 proje tamamlandı. 13 projenin çalışmaları devam ederken, 14 proje ise halen proje aşamasında.

500 EV KONSEPTE UYARLANACAK
Proje kapsamında halk arasında bit pazarı olarak bilinen çarşı otel yapılacak. Otelin yanına şehir araştırmaları merkezi ve 500 bin kitap kapasiteli kütüphane yapılacak. Proje kapsamında Merkezefendi'de 500 ev yıkılacak, ev sahiplerine bölgede proje konseptine uygun binalar verilecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Proje tamamlandığı zaman yıllık en az 2 milyon turist çekmesini hedefliyoruz. İstanbul denince akla Kültür vadisinin gelmesini istiyoruz. Proje Zeytinburnu'nun çehresini değiştirecek, farkındalık yaratacak" de

Sabah
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?