4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

TEM otoyolu E-5 bağlantı yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre kaza, TEM otoyolu E-5 bağlantı yolu Vatan Caddesi çıkışında saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Ahmet Yüksel yönetimindeki 34 TE 1937 plakalı minibüs, yola kontrolsüz çıktığı iddia edilen iş makinesine çarpmamak için aniden fren yapılınca direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Minibüsün arkasında seyreden 3 araç da duramayarak kazaya karıştı. Kazada ağır yaralanan minibüs sürücüsü Ahmet Yüksel (42) ve Halil Çoşkun (25) ile Oğuz Akyol (18), Şahset Konay (20) ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

Kazaya karışan 34 NİZ 10 plakalı aracın sürücüsü Hacı Mustafa Gençoğlu, "Yol çalışması yapılıyormuş. Ben ilk devrilen aracın arkasından seyrediyordum. Önde giden minibüs direksiyonu biranda sağ tarafa kırınca devrildi. Bende duramayınca o araca çarptım ve arkadaki araçlarda bana çarptı. Hiçbir çevre güvenliği yada sinyalizasyon yoktu" dedi. 

Aynı araç içerisinde seyreden Yusuf Gençoğlu ise, "Kaza olduktan sonra aşağı indik. Minibüs sürücüsünün durumu ağırdı. Onu kaldırdık. Biz yaralıları kaldırırken yol çalışmasında görevli olduğunu sandığım bir grup tartışıyordu. İş makinesinin sürücüsü telefonla konuşuyordu. 'Kaza yaptım, ben olay yelerinden ayrılıyorum. Yerime hemen bir adam yollayın' dediğini işittim" diye konuştu. 

Yol çalışmasında görevli işçiler, kepçeyi olay yerinden götürürken yolda güvenlik önlemlerini aldı. 

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yağış nedeniyle aynı yolda oluşan asfalt yarıkları nedeniyle çok sayıda aracın lastiği patlamış bir araçta devrilerek büyük tehlike atlatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 09:42:24
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 09:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?