1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ziraat İstanbul'da yer arıyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, İstanbul'a taşınma konusuyla ilgili hala yer aramaya devam ettiklerini belirterek, ''Hangisi uygun olursa inşaata başlayacağız, kazmayı vuracağız'' dedi. 

Çağlar, İş Bankası ile Maximum kredi kartında yapılan işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İstanbul'a taşınma işinin daha önceden deklare edildiğini ve en son yapılan Genel Kurul toplantısında da bu yönde karar alındığını hatırlattı. 

İstanbul'a taşınmada en önemli sorunun yer bulma olduğuna dikkat çeken Çağlar, ''Hala aramaya devam ediyoruz. Bulduğumuz yer olmakla beraber, onların imar durumları, yapılaşmayla ilgili diğer sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Hangisi uygun olursa ondan sonra inşaata başlayacağız, kazmayı vuracağız. Ama henüz sonuçlandırılmış, kararlaştırılmış bir yer bulabilmiş değiliz'' diye konuştu.
Can Akın Çağlar, ''Bu yıl içinde olabilir mi?'' sorusuna, ''Hızlı bir şekilde uğraşıyoruz, olabilir'' yanıtını verdi. 

İstanbul'da bankaların genellikle Büyükdere Caddesi üzerinde yoğunlaştığına işaret eden Çağlar, ''Bu nedenle o yörede değil belki, ama o yörenin de çok dışında olmayan alanda yer bulmak istiyoruz. Genel müdürlük olarak ölçek açısından aşağı yukarı 50 bin metre karelik bir yere sığabiliyoruz. Bundan dolayı bir parça büyük yer bulmak istiyoruz, bu da kolay olmuyor'' dedi. 

Ziraat Bankası'na Yunanistan'ın izin vermediği yönünde çıkan haberlerle ilgili sorular üzerine de Çağlar, bunun söz konusu olmadığını, bu talebin henüz Yunanistan'ın ilgili otoritelerine gitmediğini söyledi. 

Çağlar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dış ticaret volümünden pay almak ve Balkan networkünü genişletmek adına böyle bir yatırım içinde olduklarını vurguladı.

ERSİN ÖZİNCE 

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de toplantı sonrasında gazetecilerin seçim sürecine ilişkin soruları üzerine, Türkiye'de reformları, ülkenin çağdaş geleceğini yönlendirecek, taahhüt edecek bir iradenin, hükümet ve devlet iradesinin yenilenmesi ihtiyacı bulunduğunu belirterek, ''Yeni hükümetimizin de Türkiye'nin global rekabette öne çıkacağı bir politikayla, programla gelmesi lazım. O zamana kadar rakamlarda fevkalade bir bozulma olacağını düşünmüyorum'' dedi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 16:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?