2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Zirve 16.00'da başlıyacak

İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm bulmak amacıyla düzenlenecek “Ulaşım Zirvesi”, yarın saat 16.00'da Ceylan Intercontinental Otel'de yapılacak.

Toplantıya, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, belediyenin trafik ve ulaşımla ilgili birimlerinin müdürleri ile diğer kurumların trafikle ilgili üst düzey yetkilileri katılacak.

Toplantıda, gişelerin ötelenmesi, metronun yapım ve işletmesinin Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi veya metroda kullanılmak üzere kaynak verilmesi, trafik yönetim ve denetiminin Büyükşehir Belediyesine devri, okullarda ders saatlerinin mesai saatlerinden ayrıştırılması konuları ele alınacak.

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ ÖNLEMLER

Gazetecilerin zirveye ilişkin sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul'da trafik sorununun çözümüne yönelik Büyükşehir Belediyesinin taleplerinin dikkate alınması yönünde ilgili bakanlara talimat verdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın, kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceğinin ortaya konulmasını istediğini belirten Topbaş, “İstanbul'un trafik sorununun çözümüne, Büyükşehir'in yaptığı bu kadar yoğun çalışmaya paralel şekilde, bakanlar olarak da destek verilmesini arzu etmektedir. Ben de sayın Başbakanıma özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Bugün yaşanan trafik sıkıntısının nedeni ben değilim, ama çözümü ortaya koyacak insan benim” diyen Topbaş, “Çünkü benim bugüne kadar yaptığım imar düzenlemesinden ve yeni yapılanma alanlarından söz edilse de hiçbirinde yerleşme olmamıştır. Demek ki geçmişte yapılan yanlış yapılanmadan, altyapı eksikliğinden kaynaklanan bir trafik yoğunluğu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

TRAFİK KAZALARI KONUSUNDA ÖNERİ

Topbaş, İstanbul'da yaşanan küçük trafik kazalarının da kentte trafiğin kilitlenmesine neden olduğunu belirterek, “Trafik polisi sigorta firması adına eksper gibi rapor tutuyor. Bu nedenle şoför polisi bekliyor. Batıda olduğu gibi sigortada yapılacak bir düzenlemeyle karşılıklı belge imzalanarak zaman kaybı ortadan kaldırılabilir. Trafik de rahatlayacaktır” dedi.

Türkiye'de kazaların büyük bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını dile getiren Topbaş, bu nedenle denetimin önemli olduğunu söyledi. 

Topbaş, trafik yönetim ve denetimi kendilerine verildiğinde açığa düşmemek için hazırlık yaptıklarını belirterek, “Biz bir sistem kuracağız. Kadromuzu hizmet alımı şeklinde de yapabiliyoruz” dedi.
A.A
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 21:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?