3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Zor şartlarla gelen dünya üçüncülüğü

Kıraç'ta 50 metre karelik salonda zor şartlar altında antrenman yaparak 2008 dünya bayanlar boks şampiyonası'na hazırlanan 26 yaşındaki milli boksör Nurcan Çarkçı şampiyonada dünya üçüncüsü oldu. Çarkçı, imkansızlıklara rağmen şampiyonadan başarıyla döndüğünü söylerken, "Boksu çok severek yapıyorum ama Türkiye'de bayan, erkek ayrımı yapılıyor" dedi. 

18 senedir boks sporuyla ilgilenen Nurcan Çarkçı, Çin'in Ningbo kentinde düzenlenen 2008 Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Türkiye takımının 2. olduğu şampiyonada Çarkçı, 70 kiloda dünya üçüncüsü oldu. Aynı zamanda Avrupa şampiyonluğu, ikinci ve üçüncülüğü de bulunan milli boksör Çarkçı, şimdilerde Beylikdüzü'nde bir lisede Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyor. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çarkçı, Çin'deki şampiyonaya zor şartlar altında hazırlandığını ve hedefinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Ancak kısmet olmadı. Bundan sonraki şampiyonalarda daha başarılı olacağıma inanıyorum. Kıraç Spor Tesisleri'nde antrenmanlarımı yapıyorum. Dünya şampiyonasına bir yıl boyunca hazırlandım. Her sene farklı maçlara çıkıyorum. Kendi kulübümden ilgi gördüm ama devletimizden bir sporcu olarak gerekli ilgiyi görmedim. Birçok başarılara imza atmama rağmen gerekli ilgiyi görmüyorum. Bunun için üzgünüm ama yılmıyorum. Boksu çok severek yapıyorum ama Türkiye'ye bayan ve erkek ayrımı yapılıyor. Erkeklerin boks sporu olimpik sayılırken, bayanlarınki sayılmıyor. Biz şampiyonlarda Türkiye'nin bayrağını göndere çekiyoruz" dedi. 

Çarkçı, yurt dışından önemli derecelerle dönmelerine rağmen bayan sporcuların ödüllendirilmediğini ifade ederek, "Derecelerle döndük ama ödüllendirilmiyoruz. Erkekler için daha fazla ilgi gösteriliyor. 

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın bize bir sözü vardı Çin'e gitmeden önce. Derece yaptığımız zaman ödüllerimizi alacağımızı söylemişti. Ama hala bekliyoruz. Ödüllerimizi alacağımızı da sanmıyorum. Erkekler şampiyon olursa bin altın alıyor. Bayanlar eğer alırsa da bunun dörtte birini alıyor. Benim derecemde göz ardı edilecek bir derece değil. 43 ülkeden katılım oldu. Takım halinde Türkiye dünya 2. oldu. Bende kendi grubumda 3. oldum. Ben dövüşmeyi seviyorum. Ödül verilmediği halde ısrarla devam ediyoruz" diye konuştu. 

Diğer ülkelerde sporculara daha fazla önem verildiğini anlatan milli boksör Nurcan Çarkçı, "Çok yetenekli olmasalar bile onlar sporcularına daha fazla önem veriyor. İyi bir antrenman yapabilmek için iyi bir yer gerekiyor. Sporcunun motive olması gerekiyor. Sadece kampta 15 günlük süre içerisinde güzel antrenman yapabiliyoruz. Bu şartlarda bu derece alabiliyorsak, daha iyi imkanlarla daha iyi yerlere gelebiliriz. Buradan Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne sesleniyorum ödüllerimizi versinler. Bizi onura etmiyorlar. Ellerindeki sporcuların değerini bilsinler. Devlet bize sahip çıkmıyor. Onlar bize inanmıyorlar ama biz inatla onları inandırmaya çalışıyoruz. Sponsorlarımızın desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:33:43
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 17:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?