30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Zorla hırsızlık yapıyorlar

Diyarbakır ve Şırnak'ta yaşayan küçük yaştaki çocukları kendilerine borçlandırıp, borcunu ödeyemeyenleri İstanbul'a getirerek hırsızlık yaptıran 3 farklı hırsızlık şebekesi çökertildi.

Polis kamerası ile saniye saniye kaydedilen operasyonlar kapsamında 12'si Diyarbakır ve Şırnak'ta olmak üzere toplam 101 kişi yakalandı.

Zorla hırsızlık yaptırılan 15 çocuk ise ailelerine teslim edilmek üzere Çocuk Büro Amirliği'ne gönderildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğulu çocukları hedef alan 3 farklı hırsızlık şebekesinin peşine düştü.

Yapılan takip ve araştırmalar sonucu İstanbul, Diyarbakır ve Şırnak illerinde faaliyet gösteren şebekenin küçük yaştaki çocukları kendilerine borçlandırarak tuzak kurdukları belirlendi. Hırsızlık şebekelerinin Diyarbakır ve Şırnak'ta bulunan üyelerinin küçük yaştaki çocukları önce kendilerine borçlandırdıkları, ardından da borçlarını ödeyemeyen çocukların ailelerini tehdit ettikleri tespit edildi.

Şebeke üyelerinin aileleri zorlayarak çocukları İstanbul'a gönderdikleri ve burada araya giren diğer şebeke üyelerinin de çocuklara zorla hırsızlık yaptırdıkları ortaya çıktı. Şebekeye yönelik Diyarbakır ve Şırnak başta olmak üzere Beyoğlu, Şişli, Kadıköy, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Fatih, Büyükçekmece ve Bayrampaşa'da 65 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Polis kamerası ile saniye saniye kaydedilen operasyonlarda 12'si Diyarbakır ve Şırnak'ta olmak üzere toplam 101 kişi yakalandı. Şebeke liderlerinin de aralarında bulunduğu zanlıların daha önce de "hırsızlık", "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "silahlı yaralama", "yankesicilik" gibi çok sayıda suçtan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

Şahıslarla birlikte 9 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet plazma televizyon, 50 adet kol saati, 900 Dolar, 450 TL nakit para, 120 adet cep telefonu, 5 adet otomobil, çok sayıda ziynet eşyası, 100 gram esrar, 9 adet bilgisayar kasası, 100 adet fişek, 4 adet şarjör, 10 adet laptop, 3 adet antika kılıç, 3 adet müzik seti ve çok sayıda değerli eşya da ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan ve şebekenin zorla hırsızlık yaptırdığı 15 çocuk ise ailelerine teslim edilmek üzere Çocuk Büro Amirliği'ne gönderildi.İfadeleri alınan zanlılardan 9'u serbest bırakılırken, diğer zanlılar adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:59:37
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?