3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Zorlu Center projesi'ne Dubai'den ödül

Zorlu Gayrimenkul'ün karayolları arazisine yapacağı Zorlu Center projesi, dünyanın en saygın mimarlık ödülleri arasında sayılan 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında, jüri özel ödülünü almaya hak kazandı. 

Verilen bilgiye göre Zorlu Center projesi, 350 projenin katıldığı yarışmada, "Karma Kullanım" kategorisinde jüri özel ödüllerinden "En İyi Planlanmış Proje" (master planning) ödülüne layık görüldü. 

Gala gecesinde ödülü alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, projenin ödül almasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, "İstanbul'a kazandırmak istediğimiz 'kendisinden 50 yıl söz ettirecek anıtsal yapı' gerçekleştirme hayalimizi, aldığımız bu ödül daha da pekiştirdi. Dünya mimarlarının da hayranlığını kazanan bu muhteşem projeyi bize kazandırdıkları için Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu'na bir kez daha teşekkür eder, kendilerini tebrik ederim" diye konuştu. 

Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu'nun yeni bir kent merkezi ve özgün bir park oluşturmayı hedefleyen projesi, zengin yarı açık alanlarla bildik alışveriş merkezlerinin yapısal ve sosyal normlarını kırmayı ve özgün bir kent meydanı tarifi getirmeyi amaçlıyor. İstanbul'un kültürel hayatına önemli bir katkı koyması hedeflenen büyük ölçekli bir konser salonu, projenin önemli parçalarından birini oluşturuyor. 

"2010 Avrupa Kültür Başkenti" çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde sosyal ve kültürel çalışmalar ön plana çıkıyor. Proje, konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan "karma kullanım" özelliğiyle dikkat çekiyor. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 00:44:48
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 00:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?