20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Koç, kongre merkezi istedi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilçe ve belde belediye başkanlarından eşitli noktalarına İstanbul’un toplam 50 tane kongre merkezi yapmalarını istedi. Kongre turizmin paket turizme göre çok daha kazançlı olduğunu ifade eden Turizm Bakanı, “Paket turizm kişi başına 700-900 dolar bırakırken, kongre turizm 5 – 6 bin dolar bırakıyor” dedi.

Bakan Koç, İstanbul’a 50 tane bin yataklı ve kongre merkezli otel yapılması halinde 2010 yılında İstanbul’a 30 milyon turistin geleceğini kaydetti.

İstanbul’un kongre ve turizm merkezi olması için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Bakan Atilla Koç, bu amaçla da il ve ilçe belediyelerine kolaylık sağlamak için yönetmelikler hazırladıklarını kaydetti. Koç, “Belediye Başkanlarımızdan 100 bin yatak kapasiteli kongre ve turizm merkezleri yapmaları için alt yapı çalışmalarını tamamlayarak yatırımcılara yeni alanlar sunmalarını istiyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın refakatinde İSKİ’nin Aksaray’daki binasında düzenlenen toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Er ve Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirer katıldı.


Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul’daki otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığına ve kongre merkezlerinin yetersiz hale geldiğine dikkat çekti. Yeni adımlar atmanın zorunlu hale geldiğini belirten Başkan Topbaş, “İstanbul artık bir sanayi kenti yerine kongre, fuar ve finans merkezi olarak turizmden ciddi pay alacak bir kent olması için çalışıyoruz” dedi.

İstanbul’un turizmden hak ettiği payı alabilmesi için göreve gelir gelmez Turizmi Geliştirme Platformu kurduğunu vurgulayan Mimar Topbaş, geçen yıl 3 buçuk milyon turistin geldiği İstanbul’a bu yıl başarıyla gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi finali ve Formüla 1 gibi organizasyonlar sayesinde 6 milyon turistin geldiğinin altını çizdi. Topbaş, “İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Atölyesinde İstanbul’un nazım planlarını hazırlarken, turizm alanlarını da tespit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a kongre merkezi olabilecek alternatif mekanlar hakkında bilgiler aktaran ilçe ve belde belediye başkanları ise, yaşadıkları bazı sorunları da aktarma imkanı buldu.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 10:51:08
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 12:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?