23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Parayla gazetecilik belediyeyi bıktırdı

Adalar Belediyesi yerel medyadan çok şikayetçi. Gazeteciyim deyip ortada dolaşan bazı yerel gazete sahipleri, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden’le haber ve röportaj yaptıktan sonra ‘para’ alıyormuş. Bu durum, belediye yetkililerinin canını çok sıktığı gibi alışkanlık haline de gelmiş. Geçtiğimiz günlerde çok satan ulusal bir gazetenin muhabiri,

Geçtiğimiz günlerde çok satan ulusal bir gazetenin muhabiri, Başkan Özden’in özem kalem müdiresini aradı. Başkan’la haber için görüşme yapacağını, bu amaçla bir randevu ayarlamasını istedi. Özel Kalem Müdiresi, gerekli notları aldıktan sonra muhabire şu soruyu sordu: “… Bey, haber için ne kadar para istiyorsunuz?”

Bu soru karşısında şok olan gazeteci, önce “Siz delirdiniz mi” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Müdire Hamın, “Hayır, beyefendi. Burada bazı yerel basın hatta bazı televizyonlar gelip başkanla görüştükten sonra para istiyor. O yüzden sordum, yanlış anlamayın” dedi.
Gazeteci, “Yani bu alışkanlık haline mi geldi” diye sordu. Müdire Hanım, “Evet, ne yazık ki öyle” cevabını verdi. Bunun üzerine gazeteci, “Eğer bana bu açıklamaları yapmasaydınız, size hiç duymadığınız ifadelerle (!) karşılık verirdim. Para ne demek? Gazetecinin iyi habercilik. Zaten çalıştığı medya organından yaptığı haber karşılığı para alıyor.” dedi.

Müdire Hanım yakınmalarına devam etti…..
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 05:54:37
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 13:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?