21
Mayıs
2024
Salı
ADALAR - ADALAR - İSTANBUL

Mustafa Farsakoğlu

1955 yılında Osmaniye-Düziçi'nde doğan Mustafa Farsakoğlu, ilk ve ortaokulu burada okuduktan sonra, 1971 yılında Pertevniyal Lisesi'nden, 1977'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1978 yılında başladığı Adıyaman Valiliğindeki kaymakam adaylığı görevinden sonra Tunceli-Nazımiye, Trabzon-Arsin, Elazığ-Sivrice'de kaymakam vekilliği; Malatya-Akçadağ, Konya-Cihanbeyli, Bingöl-Kiğı, Tekirdağ-Muratlı ve İstanbul-Adalar'da kaymakamlık; Elazığ, Muğla ve Yalova'da vali yardımcılığı yaptı. 1981-1983 yıllarında Eğridir Dağ Komando okulu, Tunceli ve Elazığ'da Jandarma Komando Asteğmen olarak askerlik yaptı.

1991-92'de bir yıl süreyle ABD'de dil öğrenimi gördü ve mesleki araştırma yaptı.

1996-2001 yılları arasında İstanbul-Adalar'da, halk arasında hâlâ özlemle hatırlanan kaymakamlık döneminin ardından atandığı Yalova Vali Yardımcılığı görevinden 2006 yılında emekli olarak Yeditepe Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi bölümünde öğretim görevlisi ve Sosyal Bölümler Enstitüsü'nde müdür yardımcısı olarak görev aldı.

1995 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yapan ve aynı bölümde 2003 yılında doktorasını tamamlayan Dr. FARSAKOĞLU, Yeditepe, İstanbul Ticaret, Maltepe ve Ahmet Yesevi Uluslar arası Türk-Kazak Üniversitelerinde öğretim elemanı olarak çalıştı.

Dr. Mustafa FARSAKOĞLU, kamu yönetimi, kriz ve afet yönetimi, liderlik ve çatışma yönetimi, anayasa ve idare hukuku, yerel yönetimler, e-devlet uygulaması, demokrasi ve insan hakları ve insan kaynakları yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü programlarda dersler, konferanslar, seminerler ve hizmet içi eğitimler verdi.

Türk İdareciler Derneği üyeliğinin yanı sıra Adalar Vakfı mütevelli heyeti üyesi olan Dr. FARSAKOĞLU, Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı kurucusu, mütevelli heyeti üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilidir. Çekmeköy İnsan Hakları Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Evli ve bir kızı olan Dr. Mustafa Farsakoğlu, Büyükada'da ikamet etmektedir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • zeki özdemir | Tebrik mesajı. | 78.183.133.xxx | 15.04.2009 18:24:10

    Sevgi ve saygılarımla,

    Merhabalar,

    Seçildiğiniz Adalar Belediye Başkanlığı görevinizi  en içten duygularımla tebrik ediyor, başarılarınızın devamını temenni ediyorum.

     Zeki Özdemir

    0555 2263395

    (171.Dönem Eğirdir Yd.Sb.Kurs Bl)

    (T.İş Bankası Karagümrük Şb. Müdürü olarak Ekim 2008 de emekli oldum.Halen Sinanoba-Büyükçekmece de ikamet etmekteyim,görüşebilmek ve hatıraları yaadedebilme ümidiyle hoşca kalın)