18
Mayıs
2024
Cumartesi
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Avcılar: Başkan Değirmenci sert konuştu: Avcılar'ı yem ettirmem

"Deprem Çalışma Grubu’nun Avcılar’ ı pilot bölge ilan etmesi ve 25 bin kişiyi hazırladıkları konut projesi kapsamında Tekirdağ’ın saray ilçesine taşımak istemeleri karşısında bir basın açıklaması yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, "Avcılar'ı yem ettirmem" dedi.

Deprem Çalışma Grubu tarafından pilot bölge ilan edilen Avcılar’ da, ilk etapta 25 bin kişinin Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ne nakledilmek istenmesi, Başkan Değirmenci'yi çileden çıkardı.

"Deprem riskinin yüksek olduğunu iddia edenlerin neyin peşinde olduklarını çok iyi biliyoruz" diyen Değirmenci,  17 Ağustos’ta yaşanan Deprem sonrası el ele vererek tüm zorlukları aşan ve huzurlu çağdaş ve modern bir kent olma arzusunu eyleme dönüştürdüklerini bunda da başarı sağlayarak İstanbul’un Parlayan yıldızı olan Avcılar ilçesinin Türkiye’nin parlayan yıldızı olması için önümüzdeki 5 yıl içinde yine hedef büyüttüklerini anlatan Değirmenci, "Bu girişimleri hayretle karşılıyorum, ama bilsinler ki, Avcılar'ı yedirmem" diye konuştu.

Deprem gerçeğini hiç göz ardı etmeden duyarlı davranarak, deprem ile ilgili her türlü çalışmalarımızı yaptıklarını belirten Değirmenci,  "Avcılar’ın zemin araştırmasından tutunda hasarlı binalarına kadar tüm tespitlerimiz mevcuttur. Bizleri deprem korkusuyla yıldırmaya çalışanlar bir kez daha hayal kırıklığı yaşayacaklardır. Ayrıca Deprem çalışma grubunda yer alan bu 41 bilim adamının kimlerden oluştuğu haberde yer almamaktadır. Oysa bilim adamlarının görevleri konut yapmak değil üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmektir.
Biz devlet yetkililerin Avcılar’ da tespit edilmiş hasarlı binaların en kısa zamanda onarılması ve bununla ilgili çalışmalarda vatandaşlara katkı sunmasının yanı sıra deprem çalışma grubununda çalışmalara yönlendirilmesini beklerken Avcılar’ dan insanların taşınmasını istemelerini v e korku ile paniğe kapılmalarına neden olmalarını üzüntü ile karşılıyorum" şeklinde konuştu.

"Son kez söylüyorum"

Avcılar halkını tedirgin edenler amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade eden Değirmenci, "Çünkü Avcılar’ lı ilçesine sahip çıkmıştır ve çıkacaktır. Avcılar’ dan göç değil tersine Avcılar’ a yeniden dönüş yaşanırken böylesine böyle bir projeyle göç’e zorunlu tutmaya çalışanlara en iyi cevabı yine Avcılar halkı verecektir." ifadelerini kullandı.

AVCILAR BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 14:44:08
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 14:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?