17
Mayıs
2024
Cuma
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Avcılar'da göçük tehlikesi

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak ve Bayır Sokak üzerinde bulunan apartmanlar, zeminde meydana gelen kayma nedeniyle boşaltılıyor.

Mahallede bulunan 19 apartmanın, göçük tehlikesi nedeniyle boşaltılması için çalışmalar başlatıldı. Olay yerinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Badem Sokak üzerinde bulunan ve yaklaşık bir aydır toprak kayması nedeniyle büyük çatlaklar meydana gelen binanın yıkımına ise başladı. Çatlaklar oluşan binanın yanı sıra, oturulmaz duruma gelen diğer binaların da gerekli görülmesi halinde yıkılacağı bildirildi.

Evlerinden çıkan vatandaşların bir bölümü yakınlarının yanına yerleşirken, bazı vatandaşlara ise belediye yer temin etti.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, "Bu mahalle heyelan bölgesine giriyor. Daha önce CHP’nin bu mahalle ile ilgili girişimleri oldu, ancak şimdi zeminde meydana gelen kayma nedeniyle vatandaşlar tehlike altında. Mahalle sahile çok yakın. Bu mahallenin yerleşim yeri olmayacağı yönünde yaklaşık 10 yıl önce karar verilmiş fakat dönemin belediye başkanı gerekli izinleri sağlamış" dedi.

Göçük tehlikesine karşı evlerini boşaltan vatandaşlar, "Toprak kayması nedeniyle tehlike altındayız. Bu nedenle evlerimizi boşalttık" diye konuştu.

avcılar
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 17:33:39
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 17:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?