17
Mayıs
2024
Cuma
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Beylikdüzü yolsuzluğu meclise taşındı

Gürpınar yolsuzluğuna adı karışan belediye başkanının savcılıkça serbest bırakılmasına, İnşaat Mühendisi Şakir Uçar tepki gösterdi. TBMM`ye dilekçe gönderen Uçar. delikçenin bir örneğini de cumhurbaşkanına faksladı.
Jandarmanın zimmet, ihaleyşe fesat karıştırmak, haksız mal edinmek,. dolandırıcılık suçlarından göz altına alıp 4 gün sorguladığı ANAP`lı belediye başkanının savcılıkça serbest bırakılmasına . İşadamı İnşaat Mühendisi Şakir Uçar tepki gösterdi.

İşadamı İnşaat Mühendisi Şakir Uçar dün B.Çekmece Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Ersoy`a verdiği dilekçe`de, ANAP`lı Gürpınar Belediye başkanı ve 24 kişinin hakim önüne çıkarılmadan ve müdahil`ler dinlenilmeden neden ve nasıl bırakıldı diyerek, arazi yolsuzluğuna karışanların serbest bırakılmasına itiraz etti.

KONUYU CUMHURBAŞKANI`NA YAZDI

jandarma`nın 19 Şubat 2004 günü dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak, haksız mal edinmek, zimmet suçlarından göz altına alıp 4 gün sorguladıktan sonra , Büyükçekmece Adliyesi`ne sevk ettiği Gürpınar Beldesi Belediye Başkanı Anap`lı Velittin Küçük ve 24 kişi hakim önüne çıkarılmadan ve şikayetciler dinlenilmeden serbest bırakılmıştı.

Şikayet dilekçesinde bu kadar suça bulaşmış ve arazi yolsuzluğunun içinde yer aldığı belgelerle tespit edilen belediye başkanı ve ekibi`nin hangi menfaat karşılığında serbest bırakıldığını soran Şakir Uçar, dilekçesinin bir örneği de Cumhurbaşkanı A. Nejdet Sezer`e fax`ladı.
 
Savcılığın serbest bıraktığı ANAP`lı Belediye Başkanı Velittin Küçük ve adamlarının yeniden hakim karşısına çıkarılarak sorgulan , şikayetcilerin dinlenmesini talep eden mağdur Şakir Uçar durumu Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genel Kurmay Başkanlığı`na intikal ettireceğini ve arazi yolsuzluğuna bulaşıp haksız kazanç sağlayanların tutuklanıp hesap vermesini istiyor.
2004- 254 muhaberat kayıtlı şikayet dilekçesinde tüm sanıkların TCK 205, 31, 33, 40, 39 sayılı maddelerince cezalandırılması gerektiği belirtiliyor.
haber7
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 17:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?