22
Mayıs
2024
Çarşamba
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bu acıya yürek dayanmaz

Avcılar’da, babasına ait fabrikadaki işçilerin maaşlarını fabrikaya getirdiği sırada kapkaççıların silahlı saldırısı sonucu komaya giren Oxford Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Haslet Uzunoğlu’nun yaşam savaşı sürüyor.

Uzunoğlu ölümle pençeleşirken, sağlıklı günlerinde çekilen görüntüleri yürekleri burktu.

Oxford Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıfı öğrencisi Haslet Uzunoğlu, 1 hafta önce tatil için İstanbul’a gelmiş, tatil döneminde aile şirketleri olan Talat Matbaacılık’ta çalışmaya başlamıştı.

Tek ideali ekonomi eğitimini bitirip şirketin başına geçmek olan Uzunoğlu, 1 hafta önce ağabeyi Halis Uzunoğlu ile birlikte Frankfurt’ta düzenlenen Matbaacılık Fuarı’nda şirketleri adına stand açmıştı.

Önceki gün Almanya’daki fuardan İstanbul’a dönen Haslet Uzunoğlu, işçilerin maaş günü olduğu için bir süre sonra babasının kestiği çeki tahsil etmek için şoför Fırat Şerbetçi ile birlikte İş Bankası Avcılar Şubesi’ne gitmiş, 26 bin YTL’yi çekerek saat 16.00 sıralarında, Üniversite Mahallesi, Talatpaşa Caddesi, Erguvan Sokak’taki fabrikaya dönmüştü. Fabrikanın bahçe kapısından içeri girdikten sonra otomobilden inen Uzunoğlu’nun yanına gelen silahlı bir kişi, elindeki çantayı istemiş, "hayır" cevabı almasının ardından silahını çekerek iki kez ateş etmişti. Karnından ve kasığından yaralanan Haslet Uzunoğlu, Avcılar Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı.

Hastanedeki tedavisi süren gencin, sağlıklı günlerinde çekilen bir toplantı halindeki görüntüleri yürekleri burktu. Talihsiz genç, hastanede ölüm kalım savaşı verirken, saldırganların kaçtığı araç görüntüsü de fabrika bahçesinde güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayın ardından oğlunun başından bir an olsun ayrılmayan baba Talat Uzunoğlu, duruma adeta isyan ediyor.

 İstanbul’un yaşanacak bir yer olmaktan çıktığını söyleyen baba Uzunoğlu, bu konuda hükümetleri suçladı. Uzunoğlu, "Bizi yönetenler büyük soygunları, bunlar da küçük soygunları yapıyor. Bu toplumumuzun yarası haline geldi. Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum, bu tür sorunların çözülmesi gerekir. Konuyu sonuna kadar takip edeceğim. Kurşun biraz daha yukarıdan isabet etseydi, atardamara denk gelecekti. Oğlum ölecekti. Yukarıdan aşağıya kadar temizliğe ihtiyacımız var. Yukarıya mesaj vermeyeceğiz. Yukarıdaki büyük aşağıdaki küçük götürüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 16:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?