18
Mayıs
2024
Cumartesi
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Değirmenci:Heykeller halkın heykelidir

Başkan Değirmenci’nin açıklaması özetle şöyledir:

"Bana benzetilen heykelin benimle alakası yok. Heykeldeki figürler, Avcılar’ı İstanbul’un parlayan yıldızı yapmak için emek veren ilçe halkını temsil etmektedir.
İTÜ’ye Marmara Caddesi ve çevresi için ’Kentsel tasarım projesi’ hazırlattık. Bu projede yer alan havuzlu heykeller heykeltıraş Ümit Öztürk tarafından yapılmıştır.
Heykelde 2 kadın, 2 erkek ve 2 çocuk figürü var. Figürlerin ucunda da parlayan birer yıldız. Bu figürler, Avcılar’ı İstanbul’un parlayan yıldızı yapmak için emek veren ilçe halkını temsil ediyor.
Biz bunlarla toplumu homojen ve eşit bir şekilde kucaklamak istedik. Biz heykeltıraşa ne istediğimizi anlatırken özellikle de yüzlerin çok önemli olduğunu ve kimseye benzememesini istediğimizi söyledik. Heykeltıraş kendi hayal dünyasındaki adamların yüzlerini yaptı.
Heykelin benimle hiç alakası yok. Ben kendime benzetemedim. Seçim döneminde her türlü şey söylenecek. Bu iddia da seçim dönemi olması nedeniyle ortaya atıldı. Heykellerin poşetle kapatılması konusu da, ışık ve su sistemine ilişkin teknik denemelerin tamamlanmasının ardından insanların gözlerinin alışmaması için açılış yapılıncaya kadar kapattık. Açılış da önümüzdeki günlerde yapılacaktır."

HEYKELTIRAŞIN AÇIKLAMASI

"Yaptığım heykellerin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile alakası yok" diyen heykeltıraş Ümit Öztürk de yaptığı açıklamada, "Benim yaptığım heykel bıyıklı... Kamuya ait bir yere başkanın heykelini yapmak ’salakça’ bir şey olur. Heykelimdeki yüzler, bir aile düşünerek yaptığım sıradan yüzler. Kesinlikle kimseye benzetmedim" dedi.

www.avcilar-bld.gov.tr
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2004 Perşembe 17:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?