23
Mayıs
2024
Perşembe
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul Avcılar: Kumaş yüklü TIR'ı gasp ettiler!

Avcılar’da, sürücüsünü darp ettikten sonra içerisinde tonlarca kumaşın bulunduğu TIR’ı alarak kaçan bir kişi, aracın durdurulması üzerine aracı bırakarak kaçtı.

Bakırköy’de izini kaybettirmeye çalışan gaspçı, polisin kararlı tutumu sayesinde saklandığı yerde kıskıvrak yakalandı.

Olay, saat 03.00 sıralarında Bakırköy E-5 Karayolu İncirli Mevkii’nde meydana geldi. Otomobil ve taksi sürücülerini darp ederek araçlarını gasp eden soyguncuların bu sefer ki hedefi, Bulgaristan plakalı bir TIR oldu. Laleli’ye kumaş getiren Vladimir Nikilov Petrov yönetimindeki X-5780 AB plakalı TIR, Avcılar Ambarlı mevkiinde içerisinde 4 kişinin bulunduğu plakası alınmayan bir otomobil tarafından durduruldu.

Aralarında Recep Demir’in de bulunduğu bu kişiler, TIR sürücüsünü araçtan indirerek darp etti. Gaspçılardan 3’ü otomobille kaçarken, Demir de TIR’ın direksiyonuna geçerek, olay yerinden uzaklaştı. TIR sürücüsü Petrov’un yetkililere başvurması üzerine harekete geçen polis ekipleri, olaydan yaklaşık yarım saat sonra E-5 Karayolu İncirli Mevkii’nde, Topkapı istikametine giden TIR’ı şüphe üzerine durdurdu.

Trafik ekipleri tarafından durdurulan Demir, aracın ruhsatını ve diğer evraklarını yetkililere göstererek, TIR’ın kumaş yüklü olduğunu ve bu kumaşları Bulgaristan’dan getirip Laleli’ye götürdüğünü söyledi. Polisin evrakları incelediği sırada TIR’ın arka kısmına geçen Demir, yakalanacağını anlayınca kaçmaya başladı. Durumu fark eden polis ekipleri, takviye yardım isteyerek Demir’in peşine düştü.

Ara sokaklarda izini kaybettiren Demir’in yakalanması için çevrede geniş çaplı arama başlatıldı. Aramalar sonucunda Kartaltepe Metro Mevkii’nde, bir binanın duvarı dibinde başına montunu geçirerek kendisini kamufle etmeye çalışan Demir, polis ekiplerince yakalandı. Bir süre polislere direnen Demir, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Elleri kelepçelenen Recep Demir, bir polis otosuna bindirilerek Ataköy Polis Merkezi’ne götürüldü.
Sahte olduğu için ehliyetini kırıp attığı iddia edilen Demir, daha sonra Ataköy Polis Merkezi’ne götürülerek gasp ettikleri TIR sürücüsüyle yüzleştirildi. Petrov’un, Demir’i teşhis ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak soruşturma başlatan yetkililer, Demir’in verdiği bilgiler doğrultusunda olaya karıştıkları belirlenen diğer 3 gaspçıya ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

YILMAZ KILIÇKAYA-İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?