18
Mayıs
2024
Cumartesi
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Şampiyonlar soydaşları büyüledi

Avcılar’ın kardeş şehri Razgrad’da her yıl düzenlenen Demirbaba Şenlikleri’ne Avcılar Belediyesi’nin "Altın Balta" ödüllü şampiyonları da katıldı.

19-22 Mayıs tarihlerinde kardeş şehir Razgrad’da düzenlenen ve Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin de katıldığı şenliklerde bir dizi konser veren folklor ekipleri, Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın kalplerini fethetti.

Razgrad’da verilen ilk konserden sonra Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da da bir konser verdiklerini belirten Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, "Ekim 2000 yılında Razgrat Belediyesi ile imzaladığımız Kardeş Şehir, Dostluk ve İşbirliği Antlaşması, aradan geçen 5 yılda kentlerimiz arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirdi. Bugüne kadar katıldığımız Demirbaba Türbesi Şenlikleri’nde soydaşlarımızla aynı duyguları paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Konuşmasında Türk ve Bulgar toplumlarının ortak tarihine de değinen Başkan Değirmenci, "Bugün burada, kardeş şehir Razgrad’da bir Demirbaba Şenliği’ni daha kutlamanın coşkusu içindeyiz. Çünkü bizler ortak bir coğrafyayı, ortak bir tarihi ve her şeyden önemlisi ortak bir kaderi paylaşıyoruz. Bilindiği gibi Türk ve Bulgar insanının ilişkileri son zamanlarda tüm Avrupa ülkelerini kıskandıracak ve göz kamaştıracak bir boyuta gelmiştir. İlişkilerimiz artık güven, dostluk, karşılıklı yarar ve işbirliği zemininde süratle gelişmektedir. Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın ülkelerimiz arasındaki dostluk köprüsünün güçlenmesinde oynadıkları rol hiçbir zaman inkar edilemez. Soydaşlarımız Bulgaristan ve Türkiye’nin sadık ve çalışkan vatandaşlarıdır. Her iki ülke vatandaşları gibi, hak ve sorumlulukları çerçevesinde huzur, güven ve refah içinde olmaları, yaşadıkları ülkelerin gelişmesine her alanda yardımcı olmaları ve Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine katkıda bulunmaları için büyük çaba sarf etmektedirler. Bu bağlamda, düzenlediğiniz bu tören de dostluk bağlarının her geçen biraz daha kuvvetlendiğinin bir göstergesidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 12:59:01
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 13:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?