18
Mayıs
2024
Cumartesi
AVCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yeşilkent'te olaylı yıkım

Avcılar Yeşilkent'te gerçekleştirilecek yıkım sırasında mahallelinin taşlı saldırısı sonucu 5 polis ile 3 zabıta memuru yaralandı. Polisin önlerine set kurduğu mahalle sakinleri, ara sokaklarda dağıldı.

Yeşilkent'te Hazine arazisine yapıldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan yıkım sırasında olaylar çıktı. Yeşilkent Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin mahalleli, yıkım ekiplerine saldırdı.

Olaylar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Yıkım ekipleri polisler eşliğinde mahalleden çıkarılmaya çalışılırken, öfkeli kalabalık ekipleri taş yağmuruna tuttu. Zor anlar yaşayan polis ekipleri, yıkım ekiplerini bölgeden uzaklaştırdı. "Yeşilkent bizimdir bizim kalacak", "Başkan istifa" şeklinde slogan atan grup, caddede bulunan araçlara da zarar verdi.

Belediye araçlarının ve muhtarlığın camını da taşlarla kırmaları üzerine polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Mahallelinin taşlı saldırı sonucu 5 polis ile Saim Yılmaz, Hasan Bitiş Yılmaz ve Dursun Arslan adlı zabıta memurları yaralandı. Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hasan Bitiş Yılmaz'ın ameliyata alınacağı öğrenildi.

Polis daha sonra slogan atarak eylemlerine devam eden grubun önünü panzerlerle kesti. Ardından polisler eşliğinde yürüyen grup, ara sokaklarda dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:11:01
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 13:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?