17
Mayıs
2024
Cuma
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

1 yılda 130 bin kişi okuyup yazacak...

Bağcılar Belediyesi "Ali okuyamayanı kurtar" isimli yeni bir okuma yazma seferberliğini başlattı. Swiss Otel’de dün yapılan imza törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Başkan Vekili İdris Güllüce, Genel Sekreter Prof. Dr. Ramazan Evren, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile kampanyaya destek veren hayırseverler katıldı.

Bağcılar ilçesinde okuma yazma bilmeyen insanlara yönelik okuma yazma kurslarının açılacağı kampanya kapsamında, katılımcılar oturduğu mahallelerdeki okullarda hafta içi ve sonu programlarına katılacaklar. Kampanyada en iyi okuyan ve yazan, en güzel roman okuyan gibi yarışmalar düzenlenecek ve içinde evin de yer aldığı çeşitli hediyeler verilecek. Bağcılar Beledisi’nin eğitim kampanyası ile vatandaşlar hem okuma yazma öğrenecekler hem de dayalı döşeli bir ev sahibi olma imkanına kavuşabilecekler.

Bakan Çelik; "İstanbul’da yakılan meşalede okullar emrinizde..."

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yakılan bu eğitim meşalesine sonuna kadar destek verdiklerini söyleyerek, "Okullarımız ve öğretmenlerimiz sonuna kadar arkanızda. Bizler bu gibi eğitime katkıları canı gönülden destekliyor ve teşvik ediyoruz" dedi.

Hükümetlerinin eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Hüseyin Çelik, iktidarları döneminde tüm karamsarlık yapanlara rağmen tam 40 bin derslik inşa ettiklerini söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın başlattığı eğitim seferberliğinin önemli bir eksikliğe yardımcı olacağını ifade etti.



Başkan Topbaş’tan, ’100 bin okur-yazar sözü...’

Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Feyzullah Kıyıklık’ın "Başkanımızın bize destek vereceğini gözlerinden okuyorum" sözlerine karşılık olarak 100 kişilik katkıyı da Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını açıkladı.

Eğitim dünyasına yatırım için canla başla çalıştıklarını belirten Topbaş şu açıklamalarda bulundu; "İstanbul’daki eğitim oranının yüzde yüze çıkması da yetmez okur yazar insanlarımızın nitelikli olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne Sayın Başbakanımızın döneminde başlatılan eğitim ve burs yardımlarının aynen devam ettiriyoruz. Ayrıca, 100 bin dar gelirli ve şehit ailesinin çocuğuna da eğitim yardımı ve 36 bin 250 üniversite öğrencisini de burs yardımı veriyoruz. Sayın Genel Sekreterimizi talimat verdim. İstanbul’da 30 binli başlatılan eğitime katkı kampanyamsına biz de Büyükşehir olarak 100 bin insanımıza okuma yazma öğreterek destek vermek istiyoruz. İnanıyorum ki bizim bu girişimimizi diğer belediyeler de örnek alacak.İstanbul’da 1 yıl içerisinde okuma yazma bilmeyen bilgisiz insanımız kalmayacak. Böylece medeni bir toplum ortaya çıkartacağız."

Kıyıklık’tan en iyi öğrencilye ’ev’...

Kampanyanın ev sahipliğini yapan Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık da 7 okulla başlayacakları kampanyaya 70 okula çıkarak devam ettireceklerini müjdeledi. En iyi yatırımın insana yatırım olmak olduğunu bildiklerini söyleyen Kıyıklık, "5 –6 ayda binlerce insan artık okuyacak ve yazacak bunun için çok gayret edeceğiz ve başarılı olacağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan ise, kampanyayı çok güzel bir çalışma olarak gördüklerini ifade ederek, kampanyanan en çok okuma yazma bilmeyen kızlar ve bayanlar için büyük faydalar sağlayacağına dikkat çekti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 12:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezai ARAPAĞ IP: 85.98.244.xxx Tarih : 25.06.2008 14:01:17

ben ağrı eğitim fkültesi sınıf öğretmenliği bölümünde okumaktayım ekonomik sıkıntılrdan dolayı eğitimim aksamaktadır lütfen yardım elinizi uzatın bu arada ben mardin nusaybin de oturuyorum telefonum:05457108477