19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

12 yıldır süren gelenek:Halk meclisi

Bağcılar Belediyesi her yıl yaz aylarında düzenlediği halk meclisleri toplantılarına başladı.
Folklör gösterileri ve canlı müzikle başlayan halk meclislerinin ilk dördü Yenigün, Bağlar,Barbaros ve Hürriyet mahallelerinde yapılarak, sorunların yerinde dile getirilmesi ve çözüm üretilmesi sağlandı. Mahalle sakinlerince yoğun ilgi gören toplantılar yaz sonuna kadar 22 mahallenin hepsinde yapılacak.

12 yıldır devam eden halk meclislerine Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve bütün birim müdürleri katılıyor. Vatandaşlar bütün sorunlarını birebir Belediye Başkanına ve ilgili müdürlere yöneltebiliyor ve çözümler üretilmeye çalışılıyor.

Bu toplantıları kendilerine yetki veren vatandaşlara hesap vermek ve onların sıkıntılarını kendi ağızlarından dinlemek amacıyla düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık şöyle konuştu: “Biz ilk defa vatandaşlarımızın karşısına çıkan idareciler değiliz. Biz her zaman halkımızla iç içe olduk. Hep bir araya geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Çünkü bize yetki verenler kolaylıkla hesap sorabilmelidirler. Allah’a çok şükür bizim de hesap veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. İstiyoruz ki, vatandaşlarımız ne olursa olsun bütün sorunlarını, bizim yüzümüze söylesinler. Biz de insanız. Elbette eksikliklerimiz, hatalarımız olmuştur ama asla ihanet olmamıştır.
Eksikliklerimizi yüzümüze karşı söylemezseniz, bizim hiçbir zaman öğrenemeyiz, fark edemeyiz. Bizleri uyaracaksınız, bizler de varsa bir eksiklik onu gidermeye çalışacağız. Bu toplantılarımızı da bunun için düzenliyoruz.”

Başkan’dan Vatandaşa uyarı
Vatandaşları temizlik ve ağaçlar konusunda uyaran Başkan Kıyıklık, Türkiye’de en ciddi şehir temizliğini Bağcılar Belediyesi’nin yaptığını belirterek, halkın da çöp günleri ve saatlerine mutlaka uymalarını, dikilen ağaçlara da sahip çıkılmasını istedi.
Ayrıca halk meclislerinde Beyaz Masa da hazır bulunarak, vatandaşların sorunlarını yazıp Başkana ve yetkili müdürlüklere iletiyorlar.

Bağcılar Belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 17:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?