19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bağcılar Belediye Başkanı Kıyıklık: Yeni dönemde hedef eğitim

Kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Av. Kıyıklık, 1992'den bu yana ilçedeki hizmetlerini ve yapmak istediklerini anlattı.

Bağcılar'ın 1992 yılında Bakırköy'den ayrılıp ilçe olduğunda ilçede 250'ye yakın ahır olduğunu belirten Kıyıklık, "Biz o zaman Bağcılar'ı çöpten, çamurdan ve çukurdan kurtaracağız, demiştik; kurtardık. Çünkü o zamanlar Bağcılar'ın bugünkü haline geleceğine kimse inanmıyordu." dedi.

Belediye başkanlığı yaptığı 11 yıllık dönemde, ilçedeki 3 büyük dereyi ıslah ettiklerini, geniş caddeler açtıklarını belirten Kıyıklık; yaklaşık 700 bin metrekarelik alanda 86 park yaptıklarını anlattı.

İlçedeki bütün mahallelerde yaptırılan mahalle konaklarını bir benzerinin daha bulunmadığını ifade eden Kıyıklık; bu yıl tamamlanan Bağcılar Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nin de ilçede ve bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacağının altını çizerek; ilçede yapılan modern kültür merkezi, sosyal tesisler, çocuk evi, halk ekmek fabrikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

11 yıldır 3 ayda bir düzenlenen, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, muhtarlar, mülki amirler, idari amirler, il genel meclisi üyeleri vb.lerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantılarının hiç aksatılmadan devam ettirildiğini ve bunun Türkiye'de tek uygulama olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Kıyıklık, milli ve manevi değerleri yaşatmak için de komşuluk haftası, vatandaşlık haftası gibi etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. İlçede belediye başkanlığı yaptığı dönem içerisinde düzenli olarak halk meclisleri, halk günleri, sivil toplum örgütleri toplantılarını düzenli olarak periyodik yaptıklarını anlatan Kıyıklık, ilçede amatör spora da büyük destek sağladıklarını söyledi.

Kültürel etkinlikler noktasında etkin bir belediyecilik sürdürdüklerini belirten Kıyıklık, ilçede çocuk, gençlik, hanımlar meclisleri oluşturduklarını ve bunların aktif çalıştıklarını vurgulayarak; çevre kulübü, özürlüler masası ve izcilik teşkilatının da başkanlığı döneminde yoğun hizmet verdiğini söyledi.

Belediye başkanlığı görevine AKP'den yeniden aday adayı olduğunu hatırlatan Kıyıklık; tekrar seçilmesi durumunda eğitime büyük önem vereceğini kaydetti. Yerel yönetimler kanununun çıkması ve eğitimin yerel yönetimlere devredilmesi durumunda en büyük yatırımı eğitime yapacağını vurgulayan Kıyıklık, hedeflerini de şöyle sıraladı:

- Yeni otoparklar

- Çağdaş Pazar yerleri

- Bölge parkları

- Yüzme havuzları

- Çocuk parkları

- Komşuluk yolları

- Hobi bahçeleri

- Sosyal tesisler

- Belediye nikah salonu

- Tedavi merkezleri

- Sosyal konutlar

- Yeni belediye binası

11 yıllık belediye başkanlığı döneminde birçok ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Kıyıklık, sözlerini şöyle tamamladı: "11 yıldır hizmetin artmasına rağmen, memur-işçi sayımız artmamış, bilakis düşmüş, daha az personelle daha fazla hizmet üretilmiştir.

Hiçbir zaman çalmadık ve çaldırmadık. Hiçbir zaman doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadık, prensiplerimizden taviz vermedik. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için belediyecilik, anlayışından hareket ettik ve ediyoruz.

Siyasi parti olarak kimseyi kayırmadık, adam ayırmadık. Herkese eşit mesafede kaldık, herkesi kucakladık."

Açıklamalarından sonra soruları cevaplandıran Kıyıklık, Küçükçekmeceden kendisine adaylık teklif edildiği şeklindeki souruyu doğrulayarak; kendisinin Bağcılar ilk aşkı olduğu için kabul etmediğini söyledi.

Neden büyükşehire aday olmadığının sorulmasına karşılık, büyükşehiri hiç düşünmediğini belirten Kıyıklık, "Zaten Bağcılar büyük bir şehir' dedi.

 

KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2004 Salı 00:00:30
Güncelleme :30 Ocak 2004 Cuma 11:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?