19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bağcılar Belediyesi’ nden 5 bin kişiye boğaz turu

İstanbul Bağcılar’da yaşayıp ta, bırakın denizi Bakırköy’ü, Eminönü’nü görmeyen insanımız var. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar arasında insanlar, en doğal ihtiyaçlarını dahi yerine getiremezken bu tür sosyal ilişkilere zemin yaratabilmesi gerçekten zor. Halk ister istemez, büyük umutlarla geldiği bu yeni çevreyle kaynaşamamakta, kentleşme bilincini ertelemek zorunda kalmaktadır. Bu gerçeğin bilincinde olan İstanbul’un faaliyet lideri Bağcılar Belediyesi, İlçede 5 bin kişiye ücretsiz Boğaz turu yaptırıyor.

1994 yılında İstanbul’un Fethi dolayısıyla Bağcılar Belediyesi’nce İlk kez düzenlenen Boğaz Turu’na katılan lise son sınıf öğrencisi bir genç kız, o gün Başkanın yanına gelerek "Başkanım size çok teşekkür ederim. Ben ilk defa denizi gördüm, ilk defa vapura bindim." diyerek bir gerçeği dile getirmesi duygulu anlar yaşatmıştı. O günden sonra, Bağcılar'da her yıl İstanbul’un Fethi, düzenlenen boğaz turu ile kutlanıyor.

O tarihten sonra her yıl 29 Mayıs’ta yapılan ve gelenekselleşen Boğaz Turu'na katılımın her yıl en az 3 bin kişiyle yapıldığını belirten belediye yetkilileri, geziye katılan bir ilim adamı ve tarihçinin kılavuzluğunda, katılımcıların İstanbul’un tarihiyle ilgili bilgiler alarak yaşadıkları kenti
tanımaya başladıklarını, ayrıca geziye gelenlerin yiyeceklerini kendilerinin getirmelerinin de ayrıca bir kaynaşma vesilesi yarattığını bildirdi.

Yetkililer, böylece Anadolu’nun çeşitli yörelerinden gelen insanların bir kültürü daha paylaşma fırsatını bulduklarını, piknik havasında geçen gezinin, ünlü sanatçıların verdiği konserlerle tam bir şölene dönüşerek bilgilenmenin yanında vatandaşa moral de kazandırdığını vurguladılar.

Bu yıl 5 bin kişilik rekor bir katılım beklenen geleneksel turun programı ise şöyle: 

Tarih: 29 Mayıs 2004 Cumartesi
Saat: Belediyeden hareket 9:00 Vapurla hareket: 12:00
Yer: Eminönü 3 nolu iskele

Abdurrahman Fidancı/KENTHABER-BAĞCILAR/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 12:43:32
Güncelleme :28 Mayıs 2004 Cuma 13:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemile yıldız IP: 88.238.79.xxx Tarih : 21.05.2009 19:01:53

sayın başkanım ben 5 çocuk annesiyim fakat maddi durumdan dolayı çocuklarımı gezilere gönderemiyorum lütfen bana ve çocuklarıma davetiye ayırırsanız sevinirim.Ben davetiye istiyorum beni köpek gibi azarlıyorlar ama oy isterken istiyorlar bu insanlığa sığarmı biz kendi belediyemizden görmezsek kimden görücez o zaman başkalarına vergi verelim. SAYGILARIMLA....