17
Mayıs
2024
Cuma
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bağcılar'da doğalgaz kutusu bomba gibi patladı

Bağcılar’da, bir apartmanın önünde bulunan doğalgaz kutusundaki sızıntı nedeniyle meydana gelen patlama, çevrede korku ve panik dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Patlama sonrası bir evde maddi hasar oluşurken, apartman sakinleri uzun süre evlerine giremedi. Olay yerinde incelemelerde bulunan bir itfaiye eri ise elinden yaralandı.

Olay saat 02.30 sıralarında Yıldıztepe Mahallesi 37/12 Sokak No:29’da meydana geldi. İGDAŞ’a ait doğalgaz kutusundaki gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev alan doğalgaz kutusu çevrede panik yarattı. Apartmanın giriş katında oturan Gazi Bolat’ın (44) evinde patlama sonrası küçük çapta hasar oluştu.

Şiddetli patlama nedeniyle büyük korku yaşayan apartman sakinleri, panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, ikinci bir patlama ihtimaline karşı olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Olayın haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, apartmana giden doğalgaz hattını keserek kaçağı önledi. Olay yerinde yürütülen çalışmalar sırasında bir itfaiyeci ise elinden yaralandı. Yaralı itfaiyeci sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Özel Safa Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Şiddetli bir patlamanın ardından korku ve panik içerisinde evlerinden dışarı çıkan apartman sakinleri, ancak ekiplerin çalışmalarını bitirmesinin sonra yeniden evlerine dönebildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 13:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?