17
Mayıs
2024
Cuma
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bağcılar'daki üniversite adayları stand-up la stres attılar

Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen ‘Öss öncesi stand-up gösterisi’nde öğrenciler, sınav stresini eğlenerek atmaya çalıştı.
Uluslar arası Hipnoterapist ve zihinsel gelişim uzmanı belgesine sahip olan Zafer Akıncı tarafından yapılan stand-up gösteriminde, öğrenciler; sınav kaygısı ve heyecanını yok etmek, stressiz ve sakin bir ruh haliyle sınav boyunca konsantrasyon gücünü etkin kullanmak konularında bazı ipuçlarını öğrendiler.
Hipnoterapist Zafer Akıncı: ‘sınav kaygısını motivasyona dönüştürüyoruz’
Sınav öncesi sendromunu atabilmek için semineri stand-up gösterisi şeklinde anlatan Zafer Akıncı, yıllardır sınavda ilk ona giren öğrencilerle çalıştığını, onlara bu konuda çeşitli eğitimler verdiğini belirterek, onların tek yaptığı şey, çalışmak ve sınav kaygısını motivasyona dönüştürmek olduğunu söyledi.
Seminere katılan üniversite adaylarından Uğur Özbük ile Sümeyra Ay ise, evdeki denemelerinde çok başarılı olduklarını ama deneme sınavlarında stresten dolayı bu başarının düşük olduğundan dolayı bu seminerle katıldığını belirterek, sınav kaygısını öğrendikleri teknikleri sınavda uygulayacaklarını, başaracaklarına daha fazla inandıklarını söylediler.
Uğurlu kalemler dağıtıldı
Gösterimden sonra Bağcılar Belediye Başkanvekili Lokman Çağırıcı tarafından öğrencilere uğur getirmesi amacıyla kurşun kalem ve silgi dağıttı.
Bağcılar Belediyesi
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 12:14:53
Güncelleme :17 Haziran 2004 Perşembe 12:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?