19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bağcılar'ın yardım eli Doğu'ya uzandı


Türkiye ve İstanbul'un yardımsever halkı, dünyanın öbür ucundaki sel felaketzedelerine, kimi zaman bombalar altında hayatta kalma mücadelesi veren insanlara, kimi zaman da sınırlarımız içindeki mağdurlara yardım elini uzatıyor.

Bağcılar Kaymakamlığı ve Belediye, ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyasında, Diyarbakır ve Bingöl'de yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara gönderilmek üzere toplam 10 TIR yardım topladı.

İlçede faaliyet gösteren işadamlarının seferber olduğu yardım kampanyasında Diyarbakır ve Bingöl'deki yoksul öğrencilere, yetimlere ve yardıma muhtaç vatandaşlara gönderilecek giyim eşyasını taşıyan TIR'lar büyük bir coşkuyla uğurlandı.

Yardım kampanyalarına ayrı bir hassasiyet gösteren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kaymakam Veysel Yurdakul'un göreve gelir gelmez böyle bir projeyi hayata geçirmeye niyetlendiğini söyledi. Çağırıcı, "İlçemize şu ana kadar gelen kaymakamlar konusunda çok şanslıyız. Hepsi de birbirinden yardımseverdi. Bizim gönül köprüsü kurduğumuz her iki şehirdeki valiler, daha önce ilçemizde kaymakamlık yapmışlardı. Bağcılar'ın gönüllerinde yer etmiş olan bu isimler, vali olduklarında ilk iş olarak Bağcılar'la iletişime geçerek kampanyalarımıza destek oldular." dedi.

İstanbul Bağcılar'dan Diyarbakır ve Bingöl'e yardım köprüsü kurulmasına yardım eden işadamlarına çok minnettar olduklarını belirten Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, "Bağcılar'daki esnafımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir ay önce konuyla ilgili bir araya gelmiştik. Doğu'daki ayakları üşüyen çocuklara bir çorap ulaştırabilirsek ne mutlu bizlere." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İHKİB Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, Ensar Vakfı Genel Başkanı Ahmet Şişman, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilçede tekstil ve ayakkabı fabrikası bulunan 60'ı aşkın işadamının bu köprüyü oluşturmak amacıyla projelerine katıldığını belirten Yurdakul, "Daha önce sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok bölgesinde meydana gelen deprem ve diğer felaketlerin ardından yardım kampanyaları yapmıştı ilçemiz. Ayrıca işadamlarımız birçok bölgeye okul yapmak için seferber oldu. İnşallah bu yardımlar devam edecek." açıklamasını yaptı.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 03:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?