18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bisikletli dedeler gençlere taş çıkarttı

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu çevre etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet yarışmasında gençlerle birlikte 70’lik dedeler de yarıştı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen bisiklet yarışmasına yüzlerce yarışmacı katıldı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu katılımcılar arasında 70 yaşında ki Ömer Onat ve 56 yaşındaki Veysel Karani yarışmacılar içinde en ilgi çekenleri oldu. Yarışmaya üç yıldan beri katılan Ömer Onat, her gün bisiklete bindiğini, sağlıklı olmasını da bisiklete borçlu olduğunu belirtti.

Onat, Bağcılar’da bisiklet tutkunlarının sayısının çok olduğunu belirterek, “Biz iki arkadaş yarışmaya katıldık. Sağlıklı yaşam için ve bisiklet kullanımının daha da yaygınlaşması için gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz” dedi. Ömer Onat ve Veysel Karani çeşitli kategorilerde yapılan yarışmada dereceye girememlerine rağmen katılımcılar ve izleyicilerden çok büyük bir alkış aldılar.

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık da yarışmaya katılan tüm yarışmacıları kutlarken çevre bilincinin oluşmasında bu tür etkinlikleri daha yaygınlaştırılacağını belirtirken, yarışmaya katılan Ömer Onat ve Veysel Karani’nin sporun yaşı olmadığının bir ifadesi olduğunu ve sağlıklı bir nesil için daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:41:40
Güncelleme :9 Haziran 2005 Perşembe 10:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?