23
Mayıs
2024
Perşembe
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Eğitim gönüllüleri Boğaz’da stres attı

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği okuma-yazma seferberliği’nde görev alan eğitimciler ve diğer tüm görevlilerin katıldığı bir boğaz turu düzenlendi. 2 bin 100 kişinin katıldığı boğaz turunda, okuma-yazma seferberliğinde emeği geçenler doyasıya bir gün geçirdi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen geziye Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, İlçe Kaymakamı H.Avni Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.

Kıyıklık, seferberlikte emeği geçen herkesin çok iyi bir başarı yakaladığını belirterek şunları söyledi: “Bizler çıktığımız bu yolda eğitim sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken yüzde yüz başarı diyoruz. Okuma-yazma seferberliğine katılarak başarı sağlayan katılımcıları meslek edindirme kurslarına göndererek iş ve meslek sorunlarını ortadan kaldırmak istiyoruz. Belediye olarak altyapı çalışmalarını bitirdik. Şimdi amacımız eğitimde en üst noktalara gelmek. ”

Üç saat süren boğaz turunda ilk kurda 16 bin kişiye eğitim veren eğitmenlerden 77 öğretmene göstermiş oldukları başarıdan dolayı 38 bin 500 YTL. ödül verildi. Ödül alan öğretmenlerden Çiğdem Sadioğlu bir eğitmen olarak çok gururlu olduğunu ifade ederken şunları söyledi: “Toplamda ilk etapta 16 bin kişiye okuma-yazma eğitimi verdik ve bunda başarılı olduk. İlk etapta bizler kadar kursiyerler de biraz zorlandı ama kısa sürede bunu aştık ve şimdi binlerce kişi okuma-yazma biliyor.”
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 00:37:28
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 11:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?