18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haraç çetesi çökertildi

DEHAP Bağcılar İlçe Teşkilatı Başkanı Lezgin Bingöl’den haraç isteyen ve aralarında terör örgütü PKK itirafçısı Adil Timurtaş’ın da bulunduğu 5 kişilik çete çökertildi.

İddiaya göre, kendilerini JİTEM’ci olarak tanıtan çete üyeleri, DEHAP Bağcılar İlçe Teşkilatı Başkanı Bingöl’den bölücü terör örgütü PKK’ya yardım topladıklarını söyleyerek 30 milyar lira haraç istedi.

Bunun üzerine Lezgin Bingöl, DEHAP İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Cevat Kavak ile birlikte polise başvurdu. Haraç isteyen çete elebaşının, Kutlu Savaş’ın hazırladığı ’suçluluk raporu’ndaki, öldürülen JİTEM’ci Cem Ersever’in kullandığı terör örgütü PKK itirafçısı Adil Timurtaş olduğu ortaya çıktı.

İhbar üzerine harekete geçen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, haraç istenen İlçe Teşkilatı Başkanı Bingöl’ü haraç olarak istenen parayı teslim etmek üzere çete üyeleriyle Bağcılar’da buluşturdu.

Teslimat sırasında başlatılan operasyonda Adil Timurtaş, Hacı İnan, Abuzer Gün ile aralarında Moldovya uyruklu bir kişinin de bulunduğu 5 şebeke üyesi gözaltına alındı. Zanlılar daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Yapılan soruşturmada, çete üyelerini Lezgin Bingöl’den haraç alması için DEHAP İlçe Teşkilatı’nda görevli Abdulvehap Demir’in yönlendirdiği tespit edildi.

Ayrıca Demir’in İlçe Teşkilatı Başkanı Lezgin Bingöl hakkında istihbari bilgiler verdiği de iddia edildi. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 16:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?