18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hırsızlar polis otosuyla kaçtı

 İstanbul Emniyeti olaydan sonra seferber olurken, hırsızların mazotu bittiği için bıraktıkları otomobil, 5 saat sonra bir sokak içinde bulundu.
İlginç olay, dün gece saat 01.15 sıralarında Fatih Mahallesi Maslak Caddesi üzerinde meydana geldi. Bahçelievler'den çalıntı olduğu belirlenen 34 VD 0342 plakalı gri renkli Volkswagen Golf marka otomobili içindeki 3 kişi ile birlikte Pazar Caddesi üzerinde gören Bağcılar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 34 A 73153 kodlu polis ekibi, takibe başladı. Peşlerindeki polis ekibini farkeden hırsızlar, kaçmak için hızlarını arttırdıkları sırada, Maslak Caddesi üzerinde önlerinde seyreden Alim Delibaş idaresindeki 34 J 3313 plakalı servis minibüsüne çarptı. Kaza sonucu çalıntı araç kullanılamaz hale gelirken 3 hırsız, vatandaşlar ve polisler tarafından yakalandı. Ancak kaza nedeniyle sinirlenen vatandaşların, zanlıları darp etmek istemesi sonucu çıkan kargaşadan faydalanan hırsızlar, polislerin kendilerini kurtarmaya çalıştığı sırada kontak anahtarı üzerinde bulunan 34 A 73153 plakalı polis otomobiline binerek kaçtı. Zanlılardan birinin ellerinin kelepçeli olduğu öğrenildi. Olayın duyulması üzerine İstanbul polisi çalınan polis aracını bulabilmek için alarma geçti.
Saatler süren araştırmalardan bir sonuç çıkmayınca, çalıntı otomobilin yeri gelen bir telefon ihbarıyla tespit edildi. Verilen adrese giden polisler, hırsızların mazotu bittiği için terk ettiği otomobili kapıları açık halde buldu. Sokağın girişi ve çıkışları emniyet şeridiyle kapatılırken, otomobilin yanına hiç kimse yaklaştırılmadı. Herhangi bir terörist saldırı veya tuzaklamaya karşı Bomba İmha Ekibi'nin detaylı aramadan geçirdiği otomobil, daha sonra çekiciye konularak Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:19
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?