19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Holiday Inn Bağcılar'da

Denk Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı, Holiday Inn İstanbul - Airport North'un resmi açılışında neden Bağcılar'da böyle bir yatırım yaptıklarını anlattı. Bozatlı, Marmara'da 10 Holiday Inn Express projeleri olduğunu da açıkladı

İstanbul Bağcılar Bölgesi'nin ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli olan Holiday Inn İstanbul - Airport North'un resmi açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, mülki erkan, üst düzey bürokratlar, Denk Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı ve Holiday Inn İstanbul Airport North Otel Genel Müdürü İskender Anıl katıldı.

Aynı gün Dr. Ali Nahit Bozatlı ve İskender Anıl'ın katılımıyla bir basın toplantısı organize edildi. Turizm sektörünün hassas dengeler üzerine oturtulduğunu kaydeden Bozatlı, otel açıldığından bu yana 30 farklı misafir portföyünü ağırladıklarını anlattı. Turizmin bir gönül sektörü olduğuna dikkat çeken Bozatlı, "Bu dönemde böylesine ciddi bir yatırımı yapmak, gönül ister. Biz paramızı bankaya yatırmaktansa, ülkemize yatırım yapmayı tercih ettik. Sadece tesis yapımında 400 kişi çalışmıştır. 12 ülkeden mal aldık. Ülkemize ciddi katkılar sağladık. Bundan sonra daha da iyi olmak için çalışacağız" dedi.

BAĞCILAR GELECEĞİN MASLAĞI OLACAK

Bu bölgede ürün ve hizmet kalitesinden ödün vermeden misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışacaklarını açıklayan Bozatlı, şunları söyledi:
"Bu bölge, geleceğin Maslağı olacaktır. Buna göre hazırlık yapmalıyız. Burası bir prestij alanı. Biz de tesisimizle beş yıldızlı hizmet ve kaliteyi dört yıldızlı fiyatlarla sunuyoruz. 30 Milyon Euro'luk bir yatırımla Kasım 2007'den itibaren misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 60 bin kişi konuğumuz oldu, 180'e yakın toplantı ve özel davet organize edildi. Misafir memnuniyetinin sürmesi için misafirlerimize dünya standartlarının üzerinde hizmet vermeye devam edeceğiz"

DÜNYADA ÜÇ GÜNDE BİR HOLİDAY EXPRESS AÇILIYOR

İstanbul'un parlayan bir yıldız olduğuna dikkat çeken Bozatlı, yine bu bölgede Holiday Inn Express markasıyla otel yapmayı düşündüklerini açıkladı. Bu otelin Güneşli'deki Metro'nun hemen yanında olacağına dikkat çeken Bozatlı, "Yaklaşık 14 milyon Euro'luk bir yatırım. İçinde Spa, alışveriş merkezi ve restoranı da olacak. Bu tesis yeni otelimizi yatak anlamında destekleyecek" diye konuştu.
Holiday Inn markasıyla ilgili bilgiler veren Bozatlı, "Dünyada şu anda Holiday Inn Express var. Her üç günde bir Holiday Express markası açılıyor. Şu anda Holiday Inn'in Türkiye'deki en büyük partneriyiz. Çorlu'dan Kocaeli'ne kadar olan alanı kapsayan Marmara'da 10 Holiday Inn Express projemiz var. İnşallah bunları da uzun vadede tek tek hayata geçireceğiz" dedi.

KIYI OTELCİLİĞİNDE DOYUM NOKTASINA ULAŞILDI

Bodrum'da yapacakları rezidans projesiyle ilgili bilgiler de veren Bozatlı, kıyı otelciliğinde doyum noktasına ulaşıldığına dikkat çekti. Bozatlı, şunları söyledi:
"Güneyde öyle bir noktaya gelindi ki, yatırımların para kazanması çok zorlaştı. Büyük yatırımlar yapıp, 8/10 yılda geri dönmesini beklemek çok zor. Bugünkü finans ortamında hiçbir yatırımcı beklemek istemez. Güneyde kendini finans eden yatırım modelleri geliştirmek zorundayız. Bizim Bodrum'da hedeflediğimiz proje de bu bakımdan büyük önem taşıyor. Projeye 1 Ekim'de başlıyoruz. Yaklaşık 20 milyon Euro'luk bir yatırım olacak. Rezidans ve butik oteller aynı kompleks içinde yer alacak. Rezidanslarla, yatırımın daha kolay geri dönüşünü sağlama imkanı bulacağız. Kısacası Bodrum'da uzun süre konuşulacak farklı bir konsept yaratıyoruz."

Atatürk Havalimanı olmak üzere birçok önemli merkeze yakın olan İstanbul'un 10. büyük oteli, Holiday Inn İstanbul Airport North, toplam 330 oda sayısı, 10 kişiden 1200 kişiye kadar kapasiteli toplantı salonları, ikiye bölünebilir 700 kişi kapasiteli balo salonu, restoranları, barları, kafesi, kapsamlı sağlık klübü, Executive katları ve Lounge'ı ile önemli toplantılara ve davetlere evsahipliği yapıyor.

Eda ÖZSOY / TurizmdeBuSabah
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 14:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?