19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul Bağcılar: Kıyılık: Yeni dönemde yeni projelerle yola devam

Bu seçimlerin Ak Parti ve belediye çalışmalarına onay anlamına geldiğini belirten Kıyıklık, "Biz bu sonucu bekliyorduk. Çünkü gece gündüz demeden çok çalıştık. Halkımızın teveccühüne çok teşekkür ediyoruz. Bu sonuç bizlere daha fazla sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğu yerine getirmek için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz" dedi.

Diğer belediyelerden en büyük farklarının belediyecilik alanında yaptıkları ilkler olduğunu vurgulayan Kıyıklık, mahalle konakları, her üç ayda bir düzenledikleri istişare toplantıları, toplu evlendirme şölenleri, özelleştirme alanındaki yenilikler ve birçok hizmetle Türkiye"de örnek bir belediye olduklarını ve çok yakında hizmete girecek olan "Kent Bilgi Sistemi"yle de ilklere
devam ettiklerini belirtti. Projelerini anlatan Kıyıklık, sözlerine şöyle devam etti:

"Üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız ve kurulun başkanlığını yaptığım yerel yönetimler yasa tasarısı yasallaşırsa, ilk iki yıl Bağcılar'da sadece okul yapacağım. Mevcut yasalarla bunu yapmak çok zor. her şeyin temeli eğitimdir. Bir toplumun geleceğini güven altına almanın en iyi yollarından biri de eğitimdir. Bunun dışında Bağcılar'a bolca yüzme havuzları yapmayı düşünüyoruz. Pazarları sokak aralarından kaldırıp daha iyi alanlara, altı otopark üstü Pazar kurulacak şeklinde semt pazarları projelerimiz arasında yer alıyor. Sosyo ekonomik bakımdan kendi hayatiyetini idameden mahrum, düşkün, fakir ve kimsesiz insanların barınma dahi, bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sosyal konutlar yapmayı düşünüyoruz.. 3 tane çok geniş alanlara bölge parkı yapacağız. Her mahallede bir otopark yapacağız. Oyun ve spor dışında çocuklarının farklı hobileri tatma imkanı bulacakları, çim ekme, çapalama, sebze yetiştirme, kum oyunları vb.faaliyetler yapabilecekleri hobi bahçeleri yapacağız. Sosyal tesisler, sokak çocukları için rehabilite merkezi, çok modern ve fonksiyonel belediye hizmet binası, halkımıza daha geniş, daha modern, daha rahat bir ortam sunabileceğimiz modern nikah salonu yapacağız. Ayrıca bugüne kadar yapmış olduğumuz ve geleneksel hale getirmiş olduğumuz hizmetlerimize de ara vermeden devam edeceğiz"

KENTHABER/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 10:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?