19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kıyıklık: “Geleceğimize öyle bir çevre bırakmalıyız ki, bize lanet değil teşekkür etsinler”

Bağcılar Belediylesi Çevre Kulübü tarafından geçen yıl birincisi organize edilen “Bağcılar Çevre Şûrası”nın ikincisi İlçede bulunan bütün liselerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Okullar adına katılan öğrencilerin, çevre sorunları ve çözüm önerileri konusunda hazırlamış oldukları çalışmaları sundukları Çevre Şurası, Türkiye’de ilk defa öğrencilerin hazırlamış olduğu bir toplantı özelliğini taşıyor.
Çevre Şurasının açılış konuşmasını yapan, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, “Geleceğe öyle bir çevre bırakmalıyız ki, bize lanet değil teşekkür etsinler” dedi.
Bağcılar sınırları içinde sürekli ıhlamur ağacı fidanları dikildiğini hatırlatan Kıyıklık, bazı kişilerin bir ıhlamur çiçeği almak için kocaman dalları kırdığını, halbuki sabredip ağaçların büyümesine fırsat verilmesi halinde 10 yıl sonra tüm Bağcılar’a yetecek kadar ıhlamura sahip olunacağını anlattı.
Kıyıklık, şu ana kadar 250 ahır kapattığını da vurgulayarak, “ne kadar fidan dikersek dikelim kapattığımız ahırlardaki hayvanlar dikilen fidanları yedikleri için bir türlü Bağcılar’ı ağaçlandırmayı başaramıyorduk” diye konuştu.
Bağcılar’ı yeşillendirme oranının Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu kaydeden Kıyıklık, “Geleceğe öyle bir çevre bırakmalıyız ki, bize lanet değil teşekkür etsinler” diyerek konuşmasını bitirdi.
Bağcılar Belediyesi
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2004 Cuma 21:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?