18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kurban satıcısının keyfine diyecek yok

Kurban bayramı öncesi Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen kurban satıcıları, önceki yıllara nazaran bu yıl satışlardan oldukça memnun. Zira belediyenin yaptırdığı satış alanlarında, televizyon bile var.

Belediyeler, yaklaşan bayram öncesi, önceki yıllarda yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması için adeta yarış içerisinde. Artık sadece satış için alanlar belirlenmiyor. Bunlarla birlikte, duş alanlarından çay ocağına, veteriner kliniğinden yemekhaneye hatta tv odasını bile kuranlar var.

Bunlardan biri de en fazla kurban satış yerlerinin bulunduğu Bağcılar'da yaşanıyor. Belediye, hem kurban satıcılar için hem de vatandaşlar için sadece kurban kesim yeri belirlemedi. Bunların yanına son derece modern kesim yerleri, veterinerlik, yemekhane, modern WC'ler bunlardan sadece birkaçı.

Bu alanda örnek bir satış ve kesim alanı oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, yılların vermiş olduğu deneyimle oluşturdukları kurban satış ve kesim yerlerinin birçok belediye tarafından örnek alındığını da sözlerine ekliyor.

Bunun yanında Anadolu''nun çeşitli bölgelerinden gelen kurban satıcıları da bu durumdan oldukça memnun gözüküyor.

Erzurum'dan gelen Kenan Kabaya, 10 yıldır İstanbul'a kurban satışı için geldiğini, hizmetlerin önceki yıllara nazaran bu yıl çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca ülkedeki ekonomik gelişmelerin de halka yansıdığını belirten Kabaya, önceki yıllarda kurbanlıklarının birçoğunu elinde kalmaması için zarara sattığını, şimdi ise getirdiği bütün hayvanlarını çoktan sattığını söylüyor.

Abdurrahman Fidancı-Kenthaber/Bağcılar
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 12:10:08
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 11:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?