19
Mayıs
2024
Pazar
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Öğretmenlerden ortak sergi

Bağcılar Belediyesi, Öğretmenler Günü dolayısıyla 24-27 Kasım tarihleri arasında anlamlı bir organizasyona imza atıyor. Türkiye’de ilk defa Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ve bugüne kadar en fazla eserin sergilendiği ‘Öğretmenler Günü Resim Sergisi’ Bağcılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bağcılar’daki özel ve devlet okullarında görev yapan 40 öğretmen tarafından yağlı boya ve çeşitli tekniklerle yapılan 400 resim, ücretsiz olarak 27 Kasım’a kadar halka açık olacak.
Açılış kurdelasını İlçe Kaymakamı H.Avni Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ve öğretmenlerle birlikte kesen Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:

 “Öğretmenlik bir sevgi ve fedakarlık mesleğidir. Çeşitli okullarda yıllarca öğretmenlik yapan biri olarak öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlamak amacıyla öğretmenlerimizin hazırladığı bir ‘Resim Sergisi’ ve sergi sonunda da onların onurlarına dev bir resepsiyon ve konser organize ettik. Öğretmenlerimizin kültürel ve sanatsal anlamda da var olduklarını sağlamak, onların değerli çalışmalarını bir araya getirip değerlendirmek amacıyla düzenlediğimiz ‘Resim Sergisi’ hayırlı olsun.”

 Sergiye 32 seçkin eseriyle en fazla esere sahip sıfatıyla katılan Özel Birikim İlköğretim Okulun resim öğretmeni Ayşe Uygun da organizasyon yetkililerine teşekkür ederek, kendileri için en anlamlı hediyenin eserlerine ve kendilerine verilen ilgi, destek olduğunu söyledi. Eserlerinin bir arada sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Uygun, bu tür etkinliklerin yıl boyunca sürmesi dileğinde bulundu. Konuklarla birlikte sergiyi gezerek öğretmenlerden eserleri hakkında bilgi alan Başkan Kıyıklık ise çeşitli etkinliklerle öğretmenleri biraya getireceklerini belirtti.

Öğretmenler Günü Resepsiyonu

Serginin sonunda yine belediye tarafından 26 Kasım Cuma günü Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda 3 bin 500 öğretmenin katılımıyla dev bir resepsiyon düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katılımıyla yapılan resepsiyonda öğretmenler yemekte bir araya gelecek ve Bakan ve belediye tarafından hediyeleri verilecek. Zara’nın vereceği konserle sona erecek olan Öğretmenler Günü Resepsiyonu, Türkiye’de sadece öğretmenlerin onuruna ve en geniş katılımla yapılan ilk resepsiyon olma özelliği taşıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 11:36:26
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 11:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?