20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAĞCILAR - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Taksiciye polis kurşunu

TEM Otoyolu Alibeyköy Sapağı'na kadar kovalanan Ceylan, burada Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin açtığı ateş sonucu kollundan yaralandı.
Olay, saat 04.00 sıralarında Bağcılar'da başlayıp, Alibeyköy'de sona erdi. Alınan bilgilere göre, ailesinin geçimini taksicilik yaparak sağlayan Adnan Ceylan, sabaha karşı babası Ali Fuat Ceylan'ın kalp krizi geçirdiği haberi üzerine hemen evine döndü. Kardeşi Halil Ceylan, Halit Ceylan ve yeğeni Ferit Ceylan ile birlikte babasını 34 TFB 51 plakalı taksisine bindiren Adnan Ceylan, SSK Okmeydanı Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktı.
Babasını biran önce hastaneye yetiştirmek için sürekli gaza basan Ceylan, Mahmutbey Köprüsü mevkiinde, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir polis ekibi tarafından durdurulmak istendi. Ancak polisin 'dur' ihtarına karşın, babasını biran önce hastaneye yetiştirmek isteyen talihsiz adam, otomobilinin dörtlülerini yakarak yoluna devam etti. Bunun üzerine Ceylan ve polis ekipleri arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sonucu TEM Otoyolu Alibeyköy Sapağı'na kadar gelen Ceylan, burada önlerini kesmeye çalışan Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin de 'dur' ihtarına uymayınca, ekipte bulunan bir polis memuru otomobile tek el ateş etti. Taksinin sağ ön camından giren kurşun, direksiyondaki Adnan Ceylan'ın sağ koluna isabet etti. Aldığı yara sonucu durmak zorundan kalan Ceylan, polis ekiplerine durumu anlatınca hemen ekip otosuna bindirilerek, Özel Alibeyköy Hastanesi'ne kaldırıldı.
Adnan Ceylan'ı yaralı olarak ekip otosuyla hastaneye sevk eden güvenlik güçleri, aynı araçta bulunan ve kalp krizi geçiren baba Ali Fuat Ceylan'ı da başka bir ekip otosuyla aynı hastaneye kaldırdı.
Kalp krizi geçiren baba Ali Fuat Ceylan ilk müdahalenin ardından SSK Okmeydanı Hastanesi'ne, oğlu Adnan Ceylan ise Haseki Hastanesi'ne sevk edilirken, aynı ticari takside bulunan ve olayın şoku ile önce aracı terk eden, daha sonra da hastaneye koşan Halil Ceylan, polise büyük tepki gösterdi. Halil Ceylan, "Benim hastam nerede? Biz vatan haini miyiz. Polis bize hangi hakla kurşun sıkıyor?" diyerek hastane önündeki polislerin yakasına sarıldı. Polislerin kendilerine terörist gibi davrandığını ifade eden Halil Ceylan, kardeşi ve babasının tedavi altına alındığı hastanenin içine koştu.
Hastanede tedavi altına alınan baba Ali Fuat Ceylan ise sürekli feryat etti. Tedavi altına baba oğlun hayati tehlikeyi atlattıkları, ancak tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Konu ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 12:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?